21 Şubat 2012 Salı

Acı çekmek..

Can blog sana kötü haberler vermeyi sevmiyorum ama sen alışkınsın işte..iyi kötü herşeyi paylaşıyoruz..hayatım malum; inişler çıkışlar genelde gülümseyen bir ruh hali ama bazen bu çok zor oluyor itiraf etmeliyim.Son yazımdan önce tam da sevgililer günü gecesi karnımda bir ağrı başladı karaciğerimde tanıdık ama uzun süredir yoklamayan hem de daha da şiddetli bir ağrı..

Tabi ki şudur budur gazdır,kastır vs geçer dedim günler geçti ağrı geçmedi..beni yürütmeyecek,acıdan ağlatacak hale geldi elbette benim durumumda bu ürkütücü bişey..kısaca haftasonum ve pazartesi doktorlarla geçti.Ultrasona çok korkarak girdim,tam iyileştim derken karaciğerim gitti heralde ayvayı şimdi yedin Milena dedim kendime..ama doktorum(radyoloğum; karaciğerimi 4 yıldır her damarıyla her dokusuyla bilen tek insan) durumumun daha da düzeldiğini damarlarımın gayet iyi olduğunu,karnımdaki sıvının azaldığını,karaciğer dokumun biraz daha iyileştiğini söyledi..tabi ki çok çok mutlu oldum ama ağrı hala oradaydı ve acayip kötüydü.

Cumartesi öğlene kadar çalışan bir tıp merkezinde tahlil yaptırdım pazartesi doktoruma canım Dr.Smile ıma gittim o benim en büyük şanslarımdan biri.Öğretim üyeleri hasta bakmazken benim inanılmaz doktorum sekreterine Milena gelicek söyle beklesin diye telefon etmiş bekledim durumun iyi bu ağrı beklenmedik bir durum değil.Karaciğerin büyük ve zarına baskı yapıyor böyle ağrılar bekleriz.Günler,haftalar hatta aylarca sürebilir..dedi:(

Doktorumu çok seviyorum ama işte bu onun işi söylemesi kolay, hani derler ya dile kolay diye işte öyle bir durum..ama çekene sormalı birde..sanki sağ tarafıma bir bıçak sokuyorlar çıkarmıyorlar da içeride çeviriyorlar gibi öyle feci..yatınca ağrı sakinleşiyor,kalkınca hareket edince fazlalaşıyor,yürürken o tarafı tututyorum sanki tutarsam acı azalacak gibi..canım çok yanıyor..arada ağlıyorum oturuyorum ama yapıcak hiçbişey yok korkunç bişey ya..ağrı kesici içeyim desem bi karaciğer hastası olarak haddinden fazla ilaç içiyorum günde 5 ilaç almak zorundayım yaşamak için..ağrı kesicilerden uzak durmalıyım ve hertür ilaçtan.. Eğer hala hayattaysam ve daha iyi diyorlarsa hep bu dikkatim sayesinde sigarasız,alkolsüz,tuzsuz,az şekerli çok dikkatli bir hayat sayesinde..Sanırım bu sevgililer günü hazırlıkları,ev temizliği filan beni fazla yordu..karaciğer yorgunluk sevmiyor bu kesin..

Yapacak bir şey yok acılara dayanmak zorundayım..kötü olmadığımı bilmek katlanmayı kolaylaştırıyor ama çok pozitifim aman sürekli gülüyorum dersem inanmayın..çektiğim korkunç acıyla bu imkansız..geçecek blog ve dostlar buda geçecek..

sevgili ipekböceği ve deep mimleriniz aklımda ama inanın yapıcak modda değilim.. sözüm olsun kendimi biraz daha iyi hissettiğim yada ağrının biraz hafiflediği bir anda mutlaka yapacağım.Çünkü o güzel sorular için iyi bir mod lazım:)

26 yorum:

Gülen Tezer dedi ki...

Canım benim, bilirim o katlanılması insan üstü çaba gerektiren ağrıları. İçim cız etti okurken ve kendi ağrılı zamanlarımı hatırladım.
Çabuk geçsin diyorum o ağrılar için. Allah sana dayanma gücü versin. Ağlamak iyi gelir ağrılara, ağlayabildiğin kadar ağla. Ben çok rahatlardım ağlayınca..
Umarım o haftalar sürer dedikleri konusunda yanılırlar ve kısa zamanda geçer.
Karaciğerinden öperim ki uf! acısı geçsin diye..

Muzurella dedi ki...

Aslında yorum yazmak değil amacım.
Sadece seni çok iyi anladığımı tüm duygularını paylaştığımı bilmeni istedim.
Bugün kendimi ne kadar sağlıklı hissediyorsam, bir zamanlar kat be kat fazlası kötü hissediyordum.
Geçecek..İlla ki geçecek..
Tüm dualarım seninle.
Sevgiler..

Kiymet dedi ki...

canim benim,
cok gecmis olsun...
cok uzuldum...
insallah cok kisa zamanda gecer, eski sagligina kavusursun..
dua edelim bol bol...
allah beterinden korusun canim benim
gececektir ben inaniyorum,
yeterki iste sen...
dikkat et kendine

Sevgiler

Milena dedi ki...

Gülen Ablacım benim
çok teşekkürler..bazen ağlamamak için sıkıyorum kendimi bağışıklık sistemi hastalığım var malum üzüntüye gelmiyor ama sen böyle söyleyince rahatladım içime atmayacağım artık..
umarım söylediğin gibi olur bir sabah kalkarım ve bitmiş olur..

Milena dedi ki...

Muzurella
bunu duymak nasıl güzel..birşeyleri atlatan zor günleri geride bırakan insanlar güç veriyor hep çok teşekkür ederim..

Milena dedi ki...

Küçük Şeyler
4 yıldır bitmeyen bir savaş benimkisi inşallah daha iyi olacağım..şu acı bir geçse inan çok iyiydim ben..
çok teşekkür ederim.
bu sözleri duymak öyle güzel ki..
sevgileer...

Bir İnce Ses dedi ki...

Acı çekmek özgürlükse özgürüz ikimiz de diyor geçmiş olsun dileklerimi sunuyor, kendine iyi bak diyorum :)

Yok dedi ki...

Bitanem endişeyle okudum ama yorum yazamadım hemen , sen iyi ol sağlığın yerinde olsun da gerisi önemli değil,şifalar dilerim dualarım seninle:*

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Burcu dedi ki...

milenacım gör bak buda geçecek..hem sende demişsin en azından altında kötü bir sebep yok..bence hakikaten güçlü bir insansın zor ama azıcık daha sabır..kendinide yormamaya çalış canım..

Adsız dedi ki...

Sevgili komşum ...Daha iyi olacağını hissediyorum..Birazcık dayan oldumu canım....Bugün içimden, seni kıkır kıkır güldürmek geldi..İzinliyim, evdeyim ..Temizlikçi kadın dedikleri ulvi şahsiyet geldi..Yeni buldum onu ama sormaki nasıl.Yazıcam bugün..Çok öpüyorum..Geçicek inan buna ..Tamam mı ...

Milena dedi ki...

Bis
çok şekersin dostum ve haklısın acı çekmek özgürlükse kesinlikle özgürüm sadece özgürüm:)
teşekkürler..

Milena dedi ki...

İpekböceğim
teşekkürler canım duaların ve güzel yüreğinle yanımda olduğun için..

Milena dedi ki...

Naleycim
çok şükürki iyiyim haklısın insan acılara bir şekilde katlanıyor zor olsada ama o kötüye gitme işaretiyse işte o zaman beter herşey..geçmesini bekliyorum ağrımın şimdi bir tek sabır gerek bana:)

Milena dedi ki...

Burcucum
geçecek di mi?inşallah geçicek ve yine normale dönecek herşey..söylediğin gibi sabır ve dayanma gücü şu an tek ihtiyacım..zaten 1 haftadan sonra ne farkettim biliyormusun bi süre sonra o kadar şiddetli acıyı bile özümsüyor insan:)
kötü olmadığımı bildikten sonra katlanmak daha kolay belkide..
sevgiyle burcum..

Milena dedi ki...

Deja vu canım
cidden komşumuyuz ya bak bunu bilmiyordum ama şu an çok mutlu oldum:)yazını bekliyorum gülmeye çok ihtiyacım var cidden gülünce insan unutuyor bütün kötü şeyleri,acıları..
geçicek hepsi gibi buda gidicek biliyorum..ama bunu duymak destek görmek öyle güzel ki..
sevgiyle sevgili komşum:)

deeptone dedi ki...

ay içimi acıttın.
çok ama çok geçmiş olsun.

Milena dedi ki...

Deep
benim arkadaşım olarak bu duruma alışırsın yavaş yavaş:)
teşekkür ederim çok..

inanirsakolurbence dedi ki...

Milenam geçicek bu ağrılar sık dişini biraz bak karaciğerin de iyiye gidiyormuş çok sevindiim:) mail kutuna bak bi de:)

Adsız dedi ki...

Geçmiş olsun dicem,çok kuru bi yorum olcak,sonra dedemden duyduğum enginar muhabbetini açıp yiyin diye öneride buluncam o da gereksiz kaçacak :/ Ne bilim iyi olursunuz umarım yakında.

Milena dedi ki...

canım inanırsak
geçecek geçecek biliyorum çok özel tekniklerim var bir dosttan:)her zaman işe yarar teknikler..

Milena dedi ki...

Ashley
ilk önce hoşgeldin:)çok teşekkür ederim.ahh o enginarların dili olsada konuşsa yeteer bizi yeme artık derlerdi sanırım.yinede iyiye gittiğime göre yemeye devam etmeliyim.Tamam edeceğim söz..:)

Gülen Tezer dedi ki...

Canım benim, babamın operesi sonrasında yoğun günler yaşıyorum. Merak ettim, iyi misin?
Ağlama konusunda ciddiyim. Ağlamak ve küfür kalbin sigortası, bunu unutma.
Her şey yoluna girecek; bunu da unutma..

Milena dedi ki...

Gülen Ablacım
çok geçmiş olsun umarım durumu iyidir ve bir an önce çok iyi olur babacın.
Ben çok iyiyim.Ağrım yavaş yavaş azaldı şu an ise neredeyse bitti çok şükür..Hiç bitmeyecek sanmıştım:)
ilgin için çok teşekkürler ablacım..
öpüyorum

Leah dedi ki...

Bloga ayda bir uğradığım ve yazıları toptan okuyan ve ardından toptan yorum bırakan bir öküz olduğum için özür dilerim Milenam.

öhöm.

Hala çalışıyorum ve okul plus staj yine naciz vicüdümün üstünde kalıcı izli davranış denişiklikleri bırakıyorlar. Eve geldiğimde hayvani bir yorgunluk tepemde oluyor, değil bloguma bir satır yazı yazmak bir satır yazı bile okuyamıyorum. Yorgunum cidden. Neyse ki stajım bu hafta son. Yeyyy.

Ben olayları geriden takip eden bir insan evladı olduğumdan yorumları dahi okudum ve gördüm ki şu an ağrıların azalmış (belki şimdi bitmiştir bile) daha iyiymişsin. Ve inanıyorum ve hep inandım ki daha iyi olacaksın. Hatta iyice iyi olup Dubai'ye bile gideceksin.

Seni seviyom. Ege stayla.

Milena dedi ki...

Ben kendimi bırakıcam senin derdine düşücem resmen leahım balım ya:)çok yoruyosun kendini umarım yediklerine sağlına dikkat ediyosundur..aman diyim bak giden sağlık geri gelmiyo kendini ihmal etme sakın..
ben taş gibiyim şu an hiç merak etme:)bişeyim kalmadı yazıyı yazdıktan sonra azalmaya başladı ağrı ben efsunlu blog demeyi düşünüyorum bloguma arkadaşlarımsa kesin reikici filan:)ahaa dur yazı yazayım bari böyle:)
sen merak etme tatlım sen benim için çok özelsin çok ayrısın bunu biliyosun hiç yazmasanda okumasanda ben seni hep çok seveceğim..
hep seviyom gız:)