5 Aralık 2012 Çarşamba

Kötüyüm ben..

Çok yorgunum..Ne olduğunu bile anlamadan kendimi en dipte bulmaktan yoruldum.Aklımdaki sorulardan,korkulardan,endişelerden çok sıkıldım.Kaçmak,gitmek istiyorum ama insan kendi bedeninden ancak bir şekilde kaçabilir buda benim için bir seçenek olamaz..o bana gelmeden ben ona gidemem..çok savaştım çok uğraştım ben 5.senemdeyim, artık geçsin yada tamam geçmesin geçmeyecek ama en azından geçen yıl olduğu gibi rahat bıraksın beni..

Babam anjiyo olacaktı pazartesi operasyona alınacaktı ki perşembe günü ben uzanmış film izlerken ağzımda bir tat hissettim..tükürdüm ve kandı..o anki korkuyu hayatımda hiçbir zaman hissetmedim.Korkunç olan böyle gidecek olmanın düşüncesiydi kanayarak,aniden,acı çekerek..elbette ağzımdan kan geldiği için varislerimin kanadığını yada mide kanaması geçirdiğimi düşündüm.Kocama sarıldım,annemle babamla vedalaştım.Yolda acile giderken kan kesildi.Sonra tüm gece acilde kaldım monitörlü gözlemde yattım bir süre.Bir sürü yaşlı insan ve ben..Son zamanlarını yaşayan gitmeye hazır insanlar ve üzerimde ponponlu kedicikli kazağımla ben..böyle bir durumda en çok bakışlardan yoruluyor insan.Hissediyorsunuz ki hasta olmayı kimse yakıştırmıyor..hele de bu kadar hasta olmayı..kolunda aletle monitöre bağlı olacak kadar hasta olmayı..hemşireler diş eti kanamasıdır deyip dalga geçtiler önce taki hastalıklarımı duyana kadar..insanların yüzlerinde gördüğüm bu ifade beni şaşırtmıyor ama yoruyor artık..acıma hissi..derin bir acıma..

Doktoruma beni o bölümden çıkarmasını rica ettim.Normal hastaların arasına girdim.Tüm gece uyumadım hiç..müzik dinledim ve bekledim..kanama kesilmişti ama kanım birkaç saatte düştü..şaşırdılar oysa kanamadan değil aslında korkudan düşmüştü.Çünkü benim vücudum korku yada üzüntüyü kaldıramıyor bağışıklık sistemim saldırı kabul ediyor ve kanım düşüyor.
Sabah çıktım acilden..sonra tüm doktorlarıma gittim.Her şey normaldi.Kanım yükseldi.Karaciğerim iyiydi hatta daha da iyiydi.8 gün sonra kanama tekrarladı.Bu kez daha az korktum.KBB ye gittim bir kaynak bulamadılar.Oysa dünde bugünde az az kan geldi yine..ağzımda o tadı hissediyorum tükürüyorum ve kan..

Kan sulandırıcı kullandığım için çok anormal değilmiş vs.vs..Ben bir insanım ya etten kemikten bir insan..Hasta olmam benim herşeyi kabullenebileceğim anlamına gelmiyor ki..ağrı normal,hazımsızlık normal,şu normal,bu normal ama kanamayı hangi insan nasıl normal görebilir ki..genelde doktorlarımın sözlerinden çıkardığım anlam şu "sen yaşıyorsun ya şu an buna şükret fazla kurcalama".

Doktorlar sağlıklı insanları rahat ettirmek için,hasta insanlarıysa yaşatmak için uğraşıyorlar.Hele benim kadar hastaysanız rahat yaşamak kocaman bir rüya sadece.Bazen isyan ediyor insan şu sıralar berbat durumdayım.Düştükçe düşüyorum sanki..Midem de çok kötü.Yemek istemiyorum,yiyemiyorum zaten.Kilo veriyorum gittikçe zayıflıyorum.Kortizonla bu kadar zayıflayabilen tek insan benim sanırım.

Kendimi toparlamaya çalışıyorum hayata sarılsam yapacak dayanacak birşeyler olsa bu kısırdöngüden kurtulabilirmiyim diyorum ama okul bitti diplomamı aldım,iş olmuyor çağırmıyorlar artık ümidimide kesiyorum.Zaten doktorum öyle uzun saatler çalışamazsın bunu sakın düşünme 9 la 4 yada 5 arası çalışacağın çok yorucu olmayan bir iş olmalı dedi de öyle iş nerde benim işim çok yoğun mesai gerektiriyor..

Oysa ben unutmaya başlamıştım herşeyi kendimi toparlamaya ümitlenmeye başlamıştım hayatla ilgili çalışacaktım her şartta eskisi gibi sosyal hayatım olacaktı.Nasıl bir rüya..Zaten kim beni ne yapsın.Doğru düzgün yiyemeyen,içemeyen,çabuk yorulan,ne zaman ne olacağı belli olmayan bir tipim.

Kısaca iyi değilim ben..babam da anjiyoyu erteledi benim yüzünden.Ruhum çok yaralı bedenim de..

33 yorum:

mm dedi ki...

Milena...
Dilimin ucuna gelenler defalarca duyduğun şeylerdir belki de, o yüzden onları söylemek yerine, her zaman dualarımın seninle olduğunu söylemek istiyorum...

Kendini bırakma, Umut ışığın hiç sönmesin :)

Milena dedi ki...

Melom canım
yanımda olduğunu bilmek,düşünüldüğümü bilmek benim için herşeyden önemli..inan senin için dua ediyorum sözünden öte bir iyilik yok ben için..
çok teşekkür ederim iyi ki varsın..

Adsız dedi ki...

Yazını okuduktan sonra sadece yanına gelip sarılmak geldi içimden..Lütfen asla vazgeçme..İyi olacaksın..Ne olursa olsun nefesini huzurla ve ümitle alacaksın..Uzun saatli işi boşver, kısa zamanlı daha keyifli işlere yönel..Düşünüyorum neler olabilir..Sende lütfen düşün..Hastalık hepimiz için, herkes için..Valla hiç de acımadım sana bilesin :):) Senin kesinlikle bir uğraşın olmalı..Unutmalısın bu anlattıklarını..

Unknown dedi ki...

kıyamam sana...bak üzüntü bağışıklığımı düşürüyor dıyorsun, üzülme...bazen hayatta her şey ters gıder, üzülmemmekte elımızde değıldır elbette ama sen bırakırsan kendını ohoooo her şey bırakır...güçlü olacaz tamam mı güzelım...kan çıkarsakta , gebersekte güçlü olacaz...bende senelerce kan sıçtım...şımdı gör nasıl ıyıyım...her şey düzelıyor...ama sen gayter edınce...bır sonrakı postta güzel haberlerını beklıyorum...sımsıkı sarılıyorum...bolcanada öpüyorum...

Ekimoza dedi ki...

Milena'm çok zor biliyorum.Yaşamadan dışardan teselli cümleleri kurmak da eminim cok sinir bozucu geliyor insana böyle zamanlarda.Ama sen bunu daha iyi biliyorsun ki bu tarz hastaliklarda her seyin basi "moral" o yuzden lutfen direncini ve gulumsemeni kaybetme.Seni sevenlerden guc almaya calis.Hepimiz seni cok seviyoruz dunyalar guzeli.Kocaman optum seni...

Profösör dedi ki...

Elbette dualarımız seninle.. Bunları atlatacaksın sen. Hep birlikte seni yalnız bırakmayarak bir aile gibi. Geçmiş olsun diyorum. Babana da geçmiş olsun. Bütün bunlar geride kalacak. Allah büyüktür; açılan elleri geri çevirmez. Senin kalbini biliyoruz biz; gerçekten de kurtulacaksınız.

Bir İnce Ses dedi ki...

Şu an Melo'ya katılmaktan başka söyleyecek bi şey bulamıyorum ablaların ablası.. Seviyoruz seni :)

Nisamu Style dedi ki...

RABBİM şifa versin.Dualarımda bundan sonra sizde varsın.Aslında yazmak istediğim çok şey var ne olur kendinizi bırakmayın.

RABBİM yar ve yardımcın olsun.

mm dedi ki...

Sende iyi ki varsın :)
Moralini yüksek tut.:)

Milena dedi ki...

Arselim
sarılmışsın gibi hissettim..teşekkür ederim.bende kafamda arıyorum durmadan home office bişeyler var yapabileceğim ama onlarıda bulmak kolay değil ama birşey lazım beni bu durumdan çıkarıcak bişey artık tek düşüncem bu..çünkü kendime dikkat ettikçe ruhsal durumum kötüye gidiyor.
o kadar iyisin ki çok teşekkürler

Milena dedi ki...

Özümcüm
haklısın senin rahatsızlığında benimki gibi bağışıklık sistemi kaynaklı dimi neler çektiğimi anlıyorsun biliyorum..inşallah bende senin gibi herşeyi ardımda bırakırım bir gün.En azından alevlenmez öyle orada pasif durur hastalık..bana güç verdin teşekkürler..

Milena dedi ki...

Ekimozuşum
bende bu kez neden böyle ve bu kadar kötü hissediyorum anlam veremiyorum..ağrılar,acılar,ameliyat hep vız geldi hep çabuk toparladım kendimi ama bu kez çok büyük bir travmaydı sanırım desteğiniz öyle iyi geldiki..iyi ki yazmışım dedim cidden..
çok sağol canım benim.

Milena dedi ki...

Hocam
sizin dualarınız hep benimle..Allah sevdiği kullarını fazla sınar diyorlar öyle teselli buluyorum bende yoksa bazen öyle çok üstüme geliyorki herşey..inşallah geride kalacak herşey..
teşekkürler hocam

Milena dedi ki...

Bis kardeşim
adın geçince bile gülümsüyorum.bende sizi ve bu muhteşem desteğ çok seviyorum..

Milena dedi ki...

Nisamu
çok teşekkür ederim.Tek sığınağım Allahım..inşallah iyi olacağım inşallah..

Adsız dedi ki...

Çok geçmiş olsun =( Umarım sen de baban da tez zamanda sağlığınıza kavuşursunuz Milena...

Milena dedi ki...

Serdar
çok teşekkürler..

DOREMİ dedi ki...

Güzel haberini bekliyorum..iyisinizdir umarım:))

Milena dedi ki...

Rosemarycim
fena değiliz diyeyim..geçecek inşallah bu da geçecek.Teşekkür ederim canım.

Mia Wallace dedi ki...

Benim Milena'm nasıl zor günler geçirmiş ve ben onu yalnız bırakmışım.. kendimi suçlu hissettim canım Milenam.

Biliyorsun ki sen ne olursa olsun hep tatlı tatlı gülüceksin yanımızda. Sen kendini bırakma, moralini bozma yeter. Biz zaten hep yanındayız canım Milenam.

ne güzel müzik dinleyip zamanı geçirmişsin bizi de dinle ve kendini üzme olur mu :)

sen bir ışıksın ve hep parlicaksın.

seni çok seven Mia'n!

Milena dedi ki...

Dünyalar tatlısı Miam
sen hep yanımdasın benim ,sakın kötü hissetme biliyorumki kötü hissetsem detleşmek istesem hep ordasın hep varsın en başından beri bana hep desteksin çok teşekkür ederim.Şimdi daha iyiyim 3 gündür daha iyi hissediyorum.
Seni çok seviyorum bitanem miam..

deeptone dedi ki...

nasılsınız.
daha iyi misiniz ikiniz de.

Milena dedi ki...

Deep
teşekkürler ilgin için..babam zımba gibi maşallah bende daha iyiyim tedavi görüyorum en azından nedeni bulundu.Daha iyi olacağız inşallah.

Gülen Tezer dedi ki...

Canım benim; senin o kadar iyi anlıyorum ki acillerde sabahlanan zamanlar. O acıyan, kendini bırakıp senin için üzüldüğü gözlerinden okuduğun insanlar :(
Canım benim, bitanecik Milena'm; benden iyi biliyorsun her şeyi çünkü ben artık araştırmıyorum, soruşturmadan yaşıyorum. ben de senin gibi yoruldum ama inan bu çözüm değil. Bizim üzülmememiz gerek. Ben üzüldüğümde iki erkek bile kaldıramazdı beni, külçe gibi yığılıp kalırım hala. Sana ne kadar teselli vermeye çalışsam da bunu başaramayacağımı biliyorum çünkü sen gibi hissettiğim, bırakmak üzere olduğum zaman babam bana 'sana senden başka kimsenin faydası yok' demişti. Ne kadar üzüldüğümü anlatmam o kadar imkansız ki ama o aslında satır arasında bana 'biz senin için her şeyi yaparız ama senin de bunu istemen gerekiyor' demiş. Bunun bir dönem olduğunu ve bizim hayatımız boyunca diğer insanlardan daha farklı yaşamamız gerektiğini biliyorsun. Lütfen işin ucunu bırakma. Bizim hiç değilse yanımızda ailelerimiz, eşlerimiz var. Neler gördüm hastanede yattığım süre içinde bilsen :( Bir kadın yatırdılar karşımdaki yatağa. İlkokul çocuğu kızı var yanında, diğer çocuğu beş aylık. Kadın hastalandı diye kocası bırakmış gitmiş. Ana yok baba yok. Komşuları aradı sordu, çocuklarına baktı. Bi hiç değilse yalnız değiliz, destekleniyor ve seviliyoruz. Bunları düşün. Benim de doktorum bana çalışamayacağımı söylediğinde kendimi işe yaramaz hissetmiştim ama bu bizim üretmeden oturacağımız anlamına gelmiyor ki canım benim. Kendini yormadan sevdiğin, ilgi duyduğun bir şey yapabilirsin, yarım günlük kurlar var onlara gidebilirsin. Ben malülen emekli edildiğimde sevinememiştim bile ama sonradan dedim ki bütün insanlar zaten emekli olmak için çalışıyor ben 24 yaşımda emekli olup emekliliğin keyfini sürüyorum diyorum.
Lütfen üzülmemeye çalış. Biliyorum zor ama bu senin hayatına vereceğin en büyük anlam ve armağan.
Son yanıt yorumunda bir sonuç çıktığını algıladım. Beni lütfen habersiz bırakma.
Babacığına da çok geçmiş olsun, sen de atlatmışın anladığım kadarıyla ve daha iyisin.
Biz her ne kadar ben son zamanlarda blogla elimde olmayan nedenler ilgilenemiyorsam yorumlara yanıt veremiyor ve blog okuyamıyorsam da (bunun da nedeni var, yazıp yazmama konusunda tereddütteyim sadece) birbirimize destek olacağız.
Sen benim hep aklımdasın, benim kadar iyi olacağın günlerin yakın olduğunu biliyorum ve seni seviyorum.
Anlatımını ve samimiyetini çok seviyorum.
Öpüyorum seni çok..

Milena dedi ki...

Gülen ablacım
beni en iyi sen anlarsın biliyorum..allaha çok şükür dediğin gibi ailemiz yanımızda öyle bir destek veriyorlarki pes etmek imkansız zaten.Hiçbir şey olmasa onlar için direniyor insan..
Ben şu an daha iyiyim tam olarak geçti denilemez ama çok hafifledi gerçi o hafiflerken stres ve yiyemedeğim için kanım düştü ama bunada şükür yazıcam uzun uzun bu bile nasıl rahatlattı beni anlatamam.Babam da çok iyi şükürler olsun.
Çok daha iyi olacağım Gülen ablacım.Desteğin için çok teşekkürler.Bazı şeyler söylenmiyor haklısın ama konuşmak istediğinde hep buradayım unutma.
seni öpüyorum ablam.

Adsız dedi ki...

bi kaç kere gelip okudum yazıyı defalarca ağladım..niye biliyomusun..babamı yaşatmak için verdiğim savaşı düşündüm..milena ben babama hiç sormadım yaşamak istermisin diye.tek dileğim onu yaşatmaktı.binlerce doktora gittim binlerce tl harcadım hastanelerde.babamı sabahın köründe kaldırıp o morg gibi uyku odalarına sokup tedaviye zorladım.ama ona bi kere bile bedein yada sen bunu ister misin demedim.geçen gün kızkardeşimin hikayesini seyrettim.filmden sonra çok düşündüm sessizce çok ağladım.babama soramadım hala.gerçekten yaşamk istermisn babacım diyemedim.cevabından korktum milena...21 yaşındayım yaklaşık olarak 90 kilo civarındayım.kendimi bildim bileli tombiş kilolu bi çocuk oldum .şeker hastası olduğum ortaya çktı.Doktor bana o gün şunu sordu.emel bu bedenle yaşamak istiyomsuun gerçekten yoksa zayıflayıp daha iyi sağlıklı bedenlemi olmak istersin dedi.cevap vereedim ben bedenim hakkında hiç düşünmemiştim çünkü.senin yazını okudum sonra defalarca gariptir sen bana umut verdin..doktoru arayıp bedenimi sevdiğimi söyledim.kilo vermek isteimyorum almakta isteimyorum sağlıklı olmakta istemiyorum ben sadece mutlu yaşamak istiyorum dedim.yıllarca annem diyetisyenlere götürüp durdu beni.yine başımdaydı geçen gün hadi bu sefer bu doktor çok iyimiş kesin verirsin kiloloları incecik olursun dedi.sonra seni düşündüm.senin bedenini düşündüm.senin hayata karşı tutunuşun geldi aklıma.hayır dedim.bbu benim bedenim size göre hasta olsada benim bedenim...günlerdir bu yorumu kafamda kuruyorum aslında ama yazamıyorum kızarsın diye. çünkü kimse anlamadı beni kızdı bağırdı ama sen anlarsın diye umuyorum..tekrar başladım yazmaya bu sefer daha çok yaralı döndüm.ne diyim ki sana geçicek dersem kızarsın belki bana...ama inatla söylüyorum geçicek!!!

deeptone dedi ki...

hadi yeni yıla iyi girin hepiniz.
:)

Milena dedi ki...

Emelcim tatlım
seni o kadar iyi anlıyorum ki..insan yaşamayı yada ölmeyi seçme hakkına sahip..bu bize verilmiş bir hak.kesinlikle bedenin üzerindeki tek güç senin elinde ama ben tüm yaşadıklarımdan sonra ne anladım biliyormusun her insan ona verilmiş son dakikaya kadar yaşamak ister baban da öyle..çok az kişi bundan vazgeçer çünkü bu bize verilmiş bir içgüdü..bize verilen canı korumak için savaşmak duygusu.Ben senelerdir çırpınıyorum ve biliyorum ki ben ölene dek belki bunlardan çok daha kötülerini yaşayacağım belki de söylediğin gibi bitecek ve sakin bir hayat süreceğim ama buna karşın bırakmıyorum iyi olmaya çalışıyorum çünkü yaşamayı seviyorum babamı hastaneye zorla götürüp onun hayatta kalmasında pay sahibi olmayı seviyorum,anneme sarılmayı seviyorum,köpeğimin patisini bana vermesini seviyorum,kocamla yaptığımız herşeyi seviyorum ,yoruluyorum ama gitmak istemiyorum..henüz..
senin bedeninle ilgili aldığın karara sonsuz saygı duyuyorum böyle mutluysan böyle yaşamalısın ama beni görüyorsun elimde olan birşey olsaydı keşke ve geçmişte şu an çektiğim acıların oluşmasını engelleyebilseydim..hasta olmak kötü birşey sözü yetmez hasta olmak dünyada hiçbir paranın hiçbir gücün düzeltemeyeceği korkunç bir acı kaynağı..elinde bir şansın varsa bunu kullanmanı ve ileride hasta olmamayı seçmeni tercih ederdim.Bir gün bana zayıfladım ve şeker hastası olmadım o acılara kendimi mahkum etmedim ve çok sağlıklı çok mutlu bir hayatım var demeni isterim..senin hakkında kurduğum hayal bu..ama herşey senin seçimin ve neyi seçersen seç senin hep yanındayım tatlım..

Milena dedi ki...

Deep
çok şekersin dostum.Senin de yeni yılın çok güzel geçsin..

Adsız dedi ki...

belkide haklısın.belkide sadece kendime kızgınlığımdan bedenime yaptıklarım.kendimi öyle boşlamışımki aynaya bakmıyorum bile sabah ilk işim babamı kontrol etmek sonra kahvaltısı ilaçları evden uğurlaması gün içersinde 3288475 kere aranıp nasıl olduğunu sorması..ben kendim için ne yaptım hiç hatırlamıyorum.okulu onun için kazandım onun için okuyorum.biliyorum yanlış..belkide sadece artık kendimi düşünmeye ihtiyacım var..bilemiyorum ki işte.işler bana dönünce ben beceremiyorum.yani karşındaki için çabalamak daha kolay iş kendine gelince yapamıyosun galiba..

Milena dedi ki...

Canım emelcim
babalar bir başka oluyor..bir başka oyuluyor kız çocuklarının içi..babamı yoğun bakımda gördüğüm an hayatımın en yoğun duygu karmaşasını yaşadım ama çok daha iyi olacağına inandım hep..sende elbette baban için elinden geleni sonuna dek yapacaksın ama senin hayatında tek seninde bir varoluş amacın var ve sen çok özel bir insansın..babama dedimki babacım sen hasta olma bu bana çok ağır geliyor bana dediki "kızım ben hasta olacağım ve zamanı geldiğinde senin yaşam süren içinde göçüp gideceğim tek dileğim gözüm arkada kalmasın senin iyi olduğunu güvende olduğunu sağlığının iyi olduğunu göreyim başkada bir isteğim yok benim bu dünyadan"..o yüzden kendine iyi bak baban böyle mutlu olacak ve senin hayat enerjin onuda daha iyi hale getirecek.

Pembe Kereste dedi ki...

Canım geçmiş olsun yeni yıl sağlıklı huzurlu olsun.

Milena dedi ki...

Pemboşum
çok teşekkür ederim.Mutlu sağlıklı ve aşk dolu bir yeni yıl dileğiyle..