4 Ekim 2011 Salı

Korkuyorum..

Bayadır güldük,eğlendik blog bir şey yokmuş gibi beynimin içini kemiren sorular,korkular yokmuş gibi davrandık.Ama şimdi ciddi şeyler konuşma vakti geldi..Önemli bir sorunum ve vermem gereken çok ciddi bir karar var;çok geç olmadan vermem gereken bir karar ama önce anlatmam gerek.Bu kadar karman çorman bişeyi nasıl anlatıcam bende bilmiyorum çok sıkılacaksın belki ama yardıma ihtiyacım var..


Hastayım bu malum..Bir tek hastalık taşısaydım yada daha az karmaşık olan bir şey daha kolay olabilirdi hayat.Asıl sorun bağışıklık sistemimde..Senin anlayacağın benim temelim hasta.Herkesin bağışıklık sistemi virüslerle savaşır,o zaman yorulur,ağrı,acı çeker,ateşlenir ya..işte benim bağışıklık sistemim kendi hücrelerini tanımıyor ve sürekli saldırıyor.Vücudum koca bir savaş alanı yani..En sıkıcısı kan almak zorunda kalmak hele en son yaşadığım kan reaksiyonundan sonra olay kabusa döndü..ateşim 40 a yükseldi yarım saat titredim tansiyonum 10,9,8,7 kısaca gidiyordum yine..kanın içinde antikorlar varmış böyle şeyler olurmuş filan..ee kan almazsam ölürüm kan alırsam da işe yaramıyor napıcam..

Sonunda bir türlü hastalıklarım arasındaki bağlantıyı bilemeyen, bilmedikleri için kabullenmeyen doktorlarım anladılar ve dediler ki kortizonla olmayacak daha güçlü bir ilaca başlayalım.Bu ilaç kanser hastaları,organ nakli olanlar ve benim gibi yoğun bağışıklık sistemi sapıtıklığı yaşayanlar için..İyi ama yan etkileri de feci bağışıklığı baskıladığı için her an her türlü virüse, enfeksiyona açık oluyor insan bende zaten bunları çekme gücü yükek.Bu ne demek tekrar ateş,hastalık,hastane....aynı şeyleri yaşayacaksam niye ilaca başlayayım ama başlamazsan daha kötü şeyler olabilir diyorlar yani daha çok düşerse kanım kan vermeleri gerekirse ve veremezlerse işte sonu malum...Zaten kanınız benim kadar düşerse yaşamak çok zor kafa kalkmıyor hemen yoruluyor insan..

Şu an kaçıyorum doktorlarımdan da ilaçtanda en son tahlilimde gördüm ki düşüş başlamış..olmasa şaşardım zaten..benim bu hastalık soğuk seviyor sıcakta tamam ben durayım bi bu kız rahat etsin diyor soğumaya başladığı an hücuuumm..hep sıcak tutacakmışım kendimi öyle diyorlar..

Bir yol daha var ki işte bu seçim çok zor..kaldım seçimler arasında..Buna sevgili doktor zeynacım "Altın vuruş"diyor.Bu bir tür serum 5 saatte filan veriliyor ve bizim gibilerin tüm sapıtık antikorlarını yok ediyor.Yanlış duymadınız tamamen yok ediyor.En fazla 2 yada 3 seans verdikleri olmuş çoğu 1 kerede iyileşmiş.Bu ilaç çoğunlukla kanser hastaları için daha 10 yıllık bir ilaç ve anladığınız gibi fazlasıyla güçlü..Doktorlarım korkuyorlar bunu vermekten yan etkilerinden beyin hastalığı,ölüm filan gibi yan etkileri var ama tamamen iyileşen hastalarda çok...

Ankara da bir doktor benim hastalığım konusunda uzman ve bu ilacı uygulamış uzuuun araştırmalar sonunda Türkiyede bu işi bilen birine rastladık sonunda ama ben istemiyorum deyince kaldı ve gitmedik..Şimdi yine gitmeyi hatta ikna olursam bu ilacı yaptırmayı düşünüyorum ama bişey söyleyeyim mi ben çok korkuyorum..Ya daha da çok hasta olursam,ya diğer ilaç hastalığı tamamen yok etmese de bana iyi gelirse onu kullanarak hayatım iyi olursa önce onu mu denesem,ama tamamen iyileşirsem sadece karaciğer sorunuyla uğraşıcam o da çok iyi durumda maşallah..bu demek ki migren krizlerim yok olacak,o acayip eklem ağrılarım,durup dururken ateş yükselmelerim,hatta kansızlığım hepsi bitecek..

offf aklım çok karışık siz olsaydınız ne yapardınız?

11 yorum:

Asahhara dedi ki...

Canım benim Rabbim sana tez zamanda şifa versin. Dualarımda olacaksın. Bu konuda iyi araştırdıktan sonra istatistiklere göre karar ver bence. İyileşme olasılığın yüksekse deneyebilirsin sanki. Empati yaparak bunu söylüyorum bilmeni isterim.. Umarım doğru kararı verirsin..

Milena dedi ki...

İnşallah Asahhara en hayırlı kararı veririm..Duaların için çok teşekkürler..Benim için önemini anlatamam..

Adsız dedi ki...

canım bende aynı hastalıkla ugraşıyorum
bagişıklık sistemim cökmüş,bende 2 tane cok tehlikeli ilac kullanıyorum.zor kararımı şundan verdim dr ya kortizon kullanıp kullanıp asla iyileşmeyecek yada bu ilacı yan etkisi cok tehlikeli ama 100 de90 başarı saglıyor dedigi icin
bende kullanmak zorunda kaldım.cünki artık durmuyordu bu ürtiker ve hastalıklar kapıda sistem cökünce böyle olur dedi.bilmiyorum milenacım inş.herşey güzel olsun canım sevgilerimle.mutlu kal...

Milena dedi ki...

Selinkacım
Çok geçmiş olsun sanada.Zor hayatlar bizlerinkisi..Sende hasar büyük olmamış çok şükür.İnşallah çok daha iyi olursun.Ben de umarım en doğru kararı veririm..ama zor çok zor bir karar..

Burcu dedi ki...

canım yaa şimdi ne desem bilemedim..dünden beri tüm yazılarını okudum tek tek ve seni tanıdığıma inan çok sevindim..bu konudada yine en doğru kararı vericek olan sensin çünkü bünyeni ve kendini en iyi sen tanıyosun..
umarım bu zor günlerini bir an önce atlatır ve çooooooooook çok iyi olursun..
ama bilki senin için hep dua ediyor olucaamm..

Profösör dedi ki...

Hastalıklar hepimiz için var.. Bunun üstesinden geleceğiz. Boyumuzu aşan durumlarda ise bir tevekkül içinde tedaviye devm edeceğiz. Bu araad gerçekten inandığın doktora teslim olacaksın.

Milena dedi ki...

Canım Burcucum
Asıl ben nasıl mutluyum böyle güzel dostlar kazandığım için anlatamam..Kendimi çok daha güçlü hissediyorum artık, çünkü yıllardır ailem hariç kimseyle paylaşamadım içimdekileri..
İnşallah daha iyi olacağım Burcucum..
Duaların çok çook önemli benim için,çok teşekkürler.
Küçük Zeynep'i kocamaaan öpüyorum..

Milena dedi ki...

Hocam
haklısınız.Herşeyi kabulleneli çok oldu tek isteğim çok acı çekmemek daha kötü olmamak hepsi bu..Önüme seçenekler çıkıyor ve sezgilerim tek yolum.Bir işaret belki beklediğim..yada beni inandıracak bir doktor.İşte Ankaraya bu yüzden gideceğim..kısmet bakalım.inşallah iyi olur..

Profösör dedi ki...

Duacıyız senin için..

Nisamu Style dedi ki...

RABBİM şifa versin.

Dualarım sizinle..

Milena dedi ki...

Çok teşekkür ederim..Dualarla hayata tutundum yine dualarla çok daha iyi olacağım inşallah.
Ne kadar teşekkür etsem yetmez bunun için..