19 Nisan 2013 Cuma

Olamayan Endoskopim

Bazen şaşırıyorum cidden..dünya böyle bir yer mi?yoksa tüm acayip şeyler benim başımamı geliyor.Hayatım yeterince zor değilmiş gibi daha zorlaştırmak için herşey başıma geliyor.Çok tuhaf:)Günlerdir iğne vuruluyorum endoskopi için bir de ne çıkacak nasıl olacak heyecan var tabi..

Neyse sonunda gün geldi.Sabah erkenden hazırlanıp gittik.Doktorum sağolsun hazırdı bile ben onu beklettim hatta tuvalete gitmek için:)3 asistan doktor benim doktorum ve bir hemşire hazır ben tabi bir an önce bitse de gitsem diye düşünüyorum.İğneyi yaptılar ve tamamen uyuması gereken ben uyuyamadım..uyuştum ama uyuyamadım hafifçe hatırlıyorum bir sahneyi o da doktorumun elini can havliyle itiyordum:)

Başına böyle bişey gelmiş midir bilmiyorum baya prof.olmuş doktorumun elini ittim:)ama elimde değil ayıkken biri boğazınızdan hortum soksa sizde itersiniz..doktorum devam etmemiş kendime geldiğimde dinlenme odasındaydım.Beni yormak istememiş tatlı doktorum.Anestezi bölümüyle görüştük onlar girecek devralacak bayıltma kısmını pazartesi tekrar gideceğim.

Aslında fiziksel ve psikolojik yorgunluk..iğnelere devam edeceğim o güne kadar.Boşu boşuna anestezi aldım,korktum ne bileyim iyi olmadı işte.Şu anda daha da telaşlıyım herşey yolunda gidecek mi diye..

İnşallah sağ salim biter şu iş de bende kurtulurum.Sıkıldım ve yoruldum dostlar.Bide bikaç kilo almam lazım ya kortizonla kilo veren bir insanım 56 kiloyum şu an gayet normalim ama ben biraz tombiş olmalıyım çünkü küt diye 3-5 kilo verebiliyorum kötü bir dönemde ve 55 in altına inmem yasak..öneriniz varsa sevinirim.Bu arada çikolata,cips,fazla yağ,fazla şeker yok:)geriye nasıl kilo alınabilirse artık:)

10 yorum:

Leah dedi ki...

Ben haftada 3-4 kez döner yiyen birisi olarak etkisinin über olduğunu söylebilirim kilo alımında :D
Gece yatmadan önce yenen soğuk yemeklerin de ekstra kilo yaptığını söyleyebilirim.

Ama senin sağlıklı bi şekilde kilo alman lazım yavruşkam. Ekmeği biraz arttırabilirsin belkim. Doktorun ne öneriyo kilo alman konusunda?

Milena dedi ki...

Leahım bitanem
bende sorun çok duysan kızım senin aynı kiloda kalman mucize zaten dersin:)döner 1 kez denedim 5 aydır feci bir gece geçirdim yağlı geliyor sindiremiyorum ama lahmacunda iyiyim bende ona yüklendim.reflüm yüzünden gece yiyemiyorum:(en büyük kilo veriş nedenim çünkü gece yemek hayatımdı benim bayılırdım bknz reflü sebebi:)doktorlarımda biraz ekmek makarna ye pekmez iç fındık ceviz filan ye diyorlar da yeterince yiyemiyormuyum neyim işe yaramıyor ya:(
denemeye devam 3 kilo alsam süper olcak.

Bir İnce Ses dedi ki...

Makarna-pilav-tavuk :) yağ şeker ekstra şeyler yok :)

Milena dedi ki...

kesin mi kardeşim
sende işe yaradı demekki:)ok o zaman zaten bayılırım makarnaya

Burcu dedi ki...

milenacım canım bacım ah elde olsada yollasam sana sağlı sollu yağcıklarımdan üçer beşer kilo ama olmuyo işte..
bu arada vardır her işte bir hayır bekleyim pazartesiyi bakalım...bi yandanda doktorlar ne öneriyorsa onu ye be cicim..

BAMBİ dedi ki...

Ben kilo almaya çalışırken cicibebe bisküvisiyle süt içiyordum acayip kilo aldım hala veremiyorum :d
Ve tabi ki bal şerbetine limon sıkıp iç berbat bi tat ama hem güç hem kilo yapıyo annem her saba içirir bana :(
Doktorun elini itmek bişey mi ben neler yapıyorum doktorlarla kankayım artıkın. :D

Milena dedi ki...

Burcucum
ne güzel olurdu:)doğru söylüyosun bende öyle dedim artık böyle olması daha iyi olacak inşallah.Bir atlatsam şu işi..

Milena dedi ki...

Bambicim
süpersin cicibebe iyi bir fikir olabilir bebekler için ya içinde abuk sabuk şeylerde yoktur hem bir deneyeyim.bal şerbetini hiç duymamıştım araştırayım hemen.
haha neyse rahatladım demek ki benim gibi çatlak hastalar varmış:)
teşekkür ederim tavsiyeler ve destek için:)

AdminPanpa dedi ki...

Efem sağlıklı kilo almak abur cuburla olmaz :) O zaman yağ alırsınız. Güç ve vücut direncei ile birlikte kilo almak istiyorsanız karbonhidrat (pilav,makarna,patates vb) ve bol proteinli, ama bolll (tavuk,balık,peynir,süt vb) tüketmelisiniz. Ekmek, şeker ve tuz kullanmadan bu saydıklarımı düzenli şekilde tüketirseniz sağlıklı bir şekilde kilo alabilirsiniz; günlük kalorinizin 2.000i geçmemesi gerek.

Milena dedi ki...

admin panpa
çok uzman bir yorumdu:)teşekkür ederim.haklısın her konuda.bir şey var ben karaciğer hastasıyım ve günlük 2200-2800 kalori arası yakıyormuş vücudum.Bu yüzden kilo veriyorum sanırım ama söylediğiniz yöntemlerle özellikle bol proteinle sağlıkla bu işi başarabilirim.
tekrar teşekkürler:)