11 Nisan 2013 Perşembe

Endoskopi 4

Evet doğru bu 4.endoskopim olacak..her seferinde gittikçe zorlaşıyor.Kaçışım yok her sene yaptırmak zorundayım ama aklımda bu yazı geçiririm zaten çok sıkıldım eylül ekim gibi yaptırırım artık diyordum.Ne yazık ki 5 aydır bir türlü bitmeyen kanamam bunu zorunlu hale getirdi.Boğazım olabilir,varislerimden olabilir vs. vs.bakmadan olmaz dedi çok dikkatli doktorum bayan smart.Bayan smart benim 2 nolu gastrocum ama inanılmaz dikkatli ve çok iyi bir doktor.Dr.Smilecım gerek görmezken olur böyle şeyler boğazındandır derken bayan smart bakmamız lazım dedi.Bende artık çok sıkıldım bu kanama işinden normalde kimseye güvenmem Dr Smile hariç kimseye endoskopi yaptırmam ama bu kez kendimi daha da güvende hissediyorum.

Çok kolay olmayacak çünkü zaten kanadığım için kan sulandırıcı ilacımı kesip iğneye geçeceğim 5 gün önceden ki endoskopide bir aksilik olmasın kan gövdeyi götürmesin varislerim kanamasın filan..Tabi bu tamda bir garanti değil hala kanama riskim var Allaha emanet inşallah kanamaz demekten başka yapacak birşey yok.Zaten kanım inanılmaz düşük sürekli uyuyorum bugünlerde.Bu kış böyle geçti kanım hiç doğru düzgün yükselmedi süründürdü beni..Bilmiyorum ya zaman geçiyor ama ben iyileşmek yerine durmadan yeni durumlarla uğraşmak zorunda kalıyorum.Artık çok yorgunum hemde çok..

Allah dağına göre kar veriyor derler ya bu doğru hala akıl sağlığım yerinde elbette çok normal değilim sık sık depresifim ama hala yaşıyorum ya buna da şükür diyorum.Her şey beni mutlu edebiliyor ama kim ve ne olduğum nasıl olduğum asla aklımdan çıkmıyor.Bazen unutmak istiyorum ama olmuyor hastalık buna izin vermiyor..

Bu arada dostlar birgün nakil olmak zorunda kalacağım kesinleşti.İki gastrocumda günü gelince buna ihityacım olacağını söylediler sadece zamanını bekliyorum.Karaciğer değerlerim yükseldiği anda nakil listesine gireceğim.Tabi bundan önce varis kanaması yada ani karaciğer yetmezliğinden gitmezsem..Allah izin verirse sizler (yanımda olmak isteyenler) bu süreçte hep yanımda olacaksınız.Çünkü biliyorum bir hastanın yanında olmak bu zor dünyada daha da üzülmek kolay değil.Böyle bir sürece giriyorum blogu kapatıyorum gibi bir durumu asla düşünmüyorum yaşadığım sürece herşeyden haberdar olacaksınız.

Aksi haldede yani sizi haberdar edemezsem bana bişey olursa çok sevdiğim iki dostuma eşimin telini vereceğim ki sizi durumumdan haberdar edebilsinler.Ne olursa olsun şunu unutmayın benim bu zor hayatımı aydınlattınız,en yakınlarımdan bile yakın oldunuz çoğu zaman..Veda etmiyorum elbette inşallah daha uzuun süre birlikte olacağız nakile daha yıllar var ve işler yolunda giderse sonrasında daha da iyi olabilirim.O zaman aslında asıl o zaman gerçekten yaşamaya başlayabilirim:)sıfırlanmış olarak..

Neyse dostlar bakalım endoskopide neler olacak,neler çıkacak sonrasında görüşürüz..

Sizi çok seviyorum sakın unutmayın..

10 yorum:

Mia Wallace dedi ki...

Asıl ben seni çok seviyorum!!

moralini aynen böyle yüksek tutunca her şeyi atlatırsın sen canım Milenam..

iyi ki varsın ve iyi ki seni tanıdım. hep iyi ol. ayy yeni yazılarını heyecanla bekliyorum :)

baldan tatlı arı <3

Milena dedi ki...

inşallah atlatacağım Miam benim..sen hep desteksin hep yanımdasın cansın can..

Adsız dedi ki...

Hadi bakalım umarım güzel haberler alırsın endoskopinden ve nakil olabildiğince geç ama olabildiğince başarılı olur Milena. İnan dualarım seninle. Bu kadar okuyanın duası boşa çıkmaz. Çıkmamalı. Çıkmayacak.
Tek bir önerim: Hep gülümse!

Milena dedi ki...

İnşallah Serdarcım..kimbilir bakarsın o kadar geç olur ki sen nakil yapabilen bir cerrah olursun ve ameliyatımı sen yaparsın:)Çok teşekkür ederim dualar herşeyden önemli.
eh bence bir doktor adayından gelebilecek en güzel öneri bu gülümsemeye devam edeceğim merak etme..

DOREMİ dedi ki...

Milena cım hayırlısı ile diyelim..tekrar geçmiş olsun diyorum..:)

Milena dedi ki...

Rosemarycim
çok teşekkür ederim.Çok özlüyorum yalnız seni bunu da bil:(

burcu (zeynepli hayat) dedi ki...

canım ya banada yazmışsın onu bile geç gördüm nolur affet:( bu arada çoook geçmiş olsun tekrar, bak görürsün o kadar güçlüsün ki üstesinden gelemeyeceğin şey yok..asıl sen bu lanet hastalıkları teker teker başından savuracaksın demedi deme..
bence bulmuş seninki gibi cömert ruhlu bir bedeni e tabii illet bile olsa gitmez istemez:)
iyi haberlerini bekliyorum..

Milena dedi ki...

Burcum
olur mu hiç bilmezmiyim hayat çok yoğun bide zeynom var o öyle tatlı bir uğraş ki:)inşallah tatlım güzel günler gelecek yine.Çok özlemişim seni ya..eski dostlarım gitti yazmıyor diye üzülüyordum sen gelince mutlu oldum:)
öptümmm

Adsız dedi ki...

sen böyle şeyler yazınca ben ben yazaıyorum milena..yani bu yazıyı kaç defa okudu kaç defa yorum kutusunu açıp kapadım bilmem biliyorum sen bizden güç alıyorsun ama eğer bi gün yani zor durumda kalırsan aklında olsun ben senden güç alıyorum her yazdığından her harften kelimeden...bazen bu bloga gelirken elleri titriyo kötü haber görürmüyüm acaba diyorum bu sefer ne kadr olmuş yazmayalı diye bakıyorum...bırakma bizi...seni çok seviyorum...

Milena dedi ki...

Tatlım,emelim benim
sakın öyle düşünme sakın üzülme benim için çünkü ben olan ve olacak herşeyi seviyorum allahtan gelen herşey kabulüm şimdi bir yazı daha yazacağım mesela bunca şeyin üstüne şu an hala gülüyorum:)
kolay kolay bırakmam sizleri bu dünyayı merak etme sen:)
ben seni daha da çok seviyorum ..