12 Haziran 2012 Salı

endoskopi ve...

Hani söylemiştim ya blog geçmem gereken bir sınav daha var diye..endoskopi olucam rutin kontrolüm diye..durmadan erteledim kasımdan beri hep yarın öbür gün derken Hazirana kadar geldik..şimdi diyorsun ki ne alaka senin rutin endoskopi olmana ne gerek var?şöyleki ciddi bir karaciğer hastalığı olan herkesin yemek borusunda varis oluşma olasılığı var.Bunlar tehlikeli oluşumlar..ölümcül olabiliyorlar..Çünkü her an kanama riski taşıyorlar.Benim 4 yıldır yoktu hiç..

Bu endoskopiden hep kaçtım çünkü ters bişeyler olduğunu hissettim.Ben yay burcuyum,kahinlerin burcu:)Özelliklede 4 yıl önce ölüme ve allaha bu kadar yaklaştıktan sonra önezilerim çok acayip durumda hiç yanılmadım desem yeri..kısaca dostum bu sınavdan kaldım..
Facebook

Canım doktorum Dr.Smile koşa koşa gelip beni aldı içeri her zamanki gibi damar yolum açıldı boğazıma ağızlığı bağladılar ,yastığa bez koydular yattım ve o derin uykuya daldım.Sonunda boruyu çıkarırlarken hafifçe kendime geldim.Ayıldım ve doktorumun yüzünden bir sorun olduğunu anladım ama anestezi etkisi sürüyor sarhoşum yürüyemiyorum bile doğru düzgün.Çıkardılar beni sonra ailem gerçeği söyledi..

Varis oluşumu başlamış yemek borumda,küçük bir kaç varisim var artık..duyduğum an ağlamaya başladım,bilmeme rağmen ağladım ağladım..vücudumda yeterince aksaklık var zaten 4 yıldır durmadan yenisi ekleniyor.Artık yeter ya cidden yeter..bitsin tükensin artık hiçbirşeyin yok desinler bir kerede yada böyle basit bişey olsun diğer insanlar gibi..

Hala anestezi etkisi var, o şok durumu var ,doktorumu aradım az önce hocam napıcaz varis varmış kortuğumuz başımıza geldi dedim.Dr.Smile da küçükler daha şu an bişey yapmayacağız seneye yine endoskopi yapıcaz o zaman ilaç tedavisi başlayabiliriz dedi.Kanama yapmaz bu büyüklükte varisler dimi dedim yok yapmaz dedi..

Bilemiyorum tabi..umarım yapmaz..yaparsada yapıcak bişey yok bazen sınavlar ciddi sert oluyor ve ölüm aslında benim için çok uzak değil asla..bilincindeyim..

merak etmeyin pes etmem..bunada alışacağım ve elimden geldiğince savaşacağım..

34 yorum:

Unknown dedi ki...

kronik hastalıklar neyazıkki böyle...ne kadar kendilerine uyarsan o kadar rahat edersin...mideninde varisi oluyor demek ilk defa duydum...seneye ilacın netleşeceğine göre zamanla netleşecek ve çok acil değil gibi görünüyor...
geçmiş olsun..sevgiler...

Milena dedi ki...

sağol özümcüm
söylediğin gibi dipdibe geliyor herşey.. bu varis karaciğer hastalarına ait daha çok..umarım bunu da hasarsız atlatabilirim.
çok teşekkürler..

Burcu dedi ki...

milenacım;
"bu dağ ne karlar gördü, bununda üstesinden geleceğim" de lütfen çünkü sen azmin örneğisin ve dilerim seni hep sağlıklı bir yaşam beklesin..

Mia Wallace dedi ki...

milenam son cümlen beni nasıl mutlu etti anlatamam..

sakın pes etme. biz zaten hep yanındayız!

hastalşık bu birisi bitiyor birisi başlıyor maalesef biz de onlarla savaşmalıyız ki dünya böyle bi şey zaten :)

geçmiş olsun canımm..

Beyza Mollaahmetoğlu dedi ki...

Ya ne desem şimdi çok gereksiz ve saçma kaçacak. Ama gerçekten üzüldüğüm yaaa. Fakat minik ve zararsız olduklarından, şimdilik olsa da en azından, çok bir sorun yok herhalde.
Bir de alakasız ve belki aptalca bir soru sorcam. Hani, üzüntünün üzerine böyle sorularla bunalttığım için özür dilerim de. Ya, varis misal doğum sonrası bacaklardaki damarlanma değil miydi? Yemek borusunda nasıl oluyor ki?
Ölümün yakınlığını ya da uzaklığını sana tespit ettirebilecek kadar kahinleştiren bir burç değildir herhalde seninki? Lütfen, öyle düşüncelerle bunaltma zihnini. Kuvvetli olabilmen dileğiyle, kabul olmaz dualarım pek (zorakikahkahaatansmile); ama senin için hep yanında. Gücünü yitirmemen dileğiyle. Her şey geçecek diyemem, bilemem çünkü; ama her şey gönlünce olsun diyerek gönlünün temizliğinden durumu kurtarabilirim. ehehe.

Milena dedi ki...

Burcum
çok teşekkür ederim bitanem.

Milena dedi ki...

Miam
haklısın hayat böyle geçiyor hatalıklar bazen azar azar bazen tümüyle geliyor acı da olsa direnmek gerekiyor..
çok teşekkür ederim canım miam

Milena dedi ki...

Beyzacım
aslında varis damar demekmiş gereksiz damar heralde:)bende ilk duyduğumda çok şaşırdım ama işte yemek borusunda oluşan gereksiz damarlanmaya varis deniliyor gidiyorsun millet bacağımda derken benim yemek borumda varis var diyeceğim..işin içine girince anlıyo insan her hastalığın kelime haznesi jargonu var:)biz karaciğer grubu için varis en sık geçen kelime..
beyzacım senin bu tavrına bayılıyorum:)geçecek demek imkansız benim durumumda çünkü geçmeyecek çünkü kronik sadece hastalıklarımın pasif kalmasını dileyebilirim..
duaların için minnettarım benim için çok önemli ve etkili..
desteğin için yanımda olduğun için teşekkürler canım.

Beyza Mollaahmetoğlu dedi ki...

İşte, farklısın bir şekilde. :)
O zaman, hastalıkları pasifleştirici bütün etmenler yığınla üzerine çullanır umarım.
Önemli değil, sen son paragrafındaki gücü hiç kaybetme de...

Milena dedi ki...

tamam bak bu konu söz verebilirim:)

DOREMİ dedi ki...

Bu son taramadan bilgiler sanırım...bak her şey rahat olmakla paralel gelişiyor hücre yenilenmesinde moralin yerini hiçbir şey tutamıyor biliyorsun...rahat ol tıp her gün bir şeyler ekliyor çalışmalarına sen gençsin atlatırsın..:))
Yeniden geçmiş olsun canım:))

Bir İnce Ses dedi ki...

Daha küçük küçük hiç bi şey olmaz.. Bi seneye kadar daha çok var zaten.. O zaman kadar bi ilaç milaç bi şey bulurlar. Bacak için varis çorabı var belki yemek borusu için de bi şey çıkar.. Zaten alkol sigara yok, hiç bi şey olmaz.. Ya ben daha evlenmedim, ben evlenmeden hasta olamazsın :D

Milena dedi ki...

Rosemarycim
evet salı günü yazıyı yazdığım gün oldum endoskopiyi o gün öğrendim..rahat olmam grekiyor ama yeterince rahat olamıyorum sanırım ve bu beni daha da üzüyor niye daha güçlü ve takmayan bir tip değilim diyorum saçma bir kısırdöngüye giriyorum..bu aralar psikoloğuma gitmye yeniden başlayacağım o beni rahatlatcaktır..
çok teşekkür ederim..

Milena dedi ki...

Bis
cankardeşim çok şekersin sen ya beni her durumda güldürmeyi başarırsın zaten:)keşke yemek borusunuda çorap bulsalar ıyykk düşünmesi bile olmadı biçok çözüm yolu var aslında ama yinede pek iyi bişey değil tabi..merak etme senin evlendiğini görmeden şuradan şuraya gitmem:)
sen yinede elini çabuk tut:)

deeptone dedi ki...

hadi gerekeni yap pliiiiz.
kendine iyi bak.
:)

Milena dedi ki...

Deep
şaka değil cidden dipteyim sondayım depresyondayım şu an:(
toparlanıcam inşallah..
sağol dost

Bak Bu Harika dedi ki...

çok geçmiş olmuş ihmal etmemek lazım ama böyle şeyleri bende yayım bu arada:) Bende beklerim

www.bakbuharika.blogspot.com

Facebooktan takip etmek için

http://www.facebook.com/pages/BaK-Bu-HaRiKa-DeKoRaSyOn/447201555298044

Milena dedi ki...

follow me
teşekkürler..yay iyidir:)

deeptone dedi ki...

hadi iyi oooool pliiiz.
:)

mimin vaar.
:)

Milena dedi ki...

olucam olucam merak etme:)

teşekkürler Deep mim için hemen bakacağım.

mosguetravelerMosguetraveler dedi ki...

milenacım blogunu bu gün izlemeye aldım.kimsenin yarına sağ çıkacağı belli değil ama hastalıklar bize birer imtihan bundan emin ol.hem rabbim sevdiği kuluna verirmiş hastalığı bilmem buda seni teselli edermi.seni şimdilik tanımıyorum ama dualarıma bundan sonra gireceksin emin ol.ben buralarad yeniyim sende beni ziyaret edersen sevinirim.sağlıkla kal

Milena dedi ki...

Seyyah Gül
çok teşekkür ederim.Haklısın yaşadığımız gün yanımıza kar aslında ama başetmek öğrenmek kolay olmuyor helede ilk öğrendiğinde ciddi bir şok yaşıyor insan..ama yavaş yavaş kabulleniyor..Allaha olan sonsuz inancım ve bağım bana hep yardım ediyor.
hoşgeldin bende gelirim tabi:)

Leah dedi ki...

Naapmak istiyorum biliyo musun, şöyle gelip, sana sıkıca bir sarılıp huzurlu huzurlu sırtını sıvazlamak, saçlarını okşamak istiyorum. Mutlu mutlu.

Sen neleri yendin neleri aştın küççücük varis mi korkutacak seniiiiii. Vız gelir tırıs gider be!

Milena dedi ki...

Tatlım benim ya
bunları duymak bile beni mutlu ediyor inan.Hep yanımda olduğunu biliyorum.
yarın doktorumla konuşucam ama artık daha bir kendimdeyim alıştım hem hiç dimi ya onlardan korkan onlar gibi olsun:)ıykk endoskopi resminde çok çirkinler:)

Kuulumsu Kadın dedi ki...

evet pes etmek yok, pes edilicek bi'şey yok ki! ohooo hem bu ne ki? ;)

seviyoruz ki seni^^

Unknown dedi ki...

canim miloshcum...
ugrasmana bile gerek yok cunku zaten yoklar bi tanem... yokmus gibi davran, reddet onlari... bak gor zaten sen onlari kabul etmedigin icin olumaya calistiklari gibi gidicekler..

seni seviyorum caniiiimmmm...

Milena dedi ki...

Can kuulumsum
çok şeker ve böğürtlenlisin ya:)desteğin için teşekkür ederim.
aaa unuttum söylemeyi şirinceden böğürtlenli şarap aldık azıcık tadına bakmam serbest varya senin için içtim.süperdi.gel de birlikte içelim doğrusu sen iç ben bakayım:)

Milena dedi ki...

Tipsyim bitanem
bgün yeni gelişmeler oldu doktorum o varisler mutlak büyür dedi ama 4-5 yıl sürermiş ama ben senin dediğin gibi yapacağım onlarlada barışmaya başladım artık..yok saymak hasta değilmiş gibi davranmak amacım cidden en büyük amacım elimden gelen herşeyi yapacağım ya bugün yorgundum o aynalı kitaba taktım kafayı alıcam yarın alayım bak unutmayayım
bende seni çok seviyorum tipsyim benim..

Unknown dedi ki...

hayat bize guzel bi tanemm..

evet nolur al o kitabi cunku hercekten cok isine yarayacak biliyorumm..

canim benim o kadar eminim ki.. cok ama cok az bi zaman sonra bize burdan oyle guzel haberler veriyor olacaksin ki..

yerim o varisleri, o da neymis yaaa...

cok ama coook optum canimmm....

deeptone dedi ki...

umarım iyisindir.
bak en önemlisi moral unutma.
hep keyifli olursan hastalıklar kaçar senden. varsa bile senden korkarlar.
:)

Milena dedi ki...

deep
iyi gibiyim:)yazıcam ne vakitsizlikmiş sinir oluorum kendime yazamıyorum bi türlü
ilgin için çook teşekkürler dost
sizler gibi dostlar varken sırtım yere gelmez benim:)

inanirsakolurbence dedi ki...

Milenam yeni okuyorum yazını.Bak korktuğum başıma geldi demişsin ona canım sıkıldı.Şimdi bu korkuyla yüzleşip ondan kurtulma zamanı...

Ölümü yakın hissetmen ikici can sıkıcı nokta.Bunların üzerine düşünüp kurgu yapma bu tarz cümleleri sil defterden.Sana hep diyorum ya hala yaşıyorsan bir tane de olsa mükemmel hücren var ve o mükemmel hücre diğerlerini de mükemmelleştirebilir.Umut hep var şeker ve yaşamak güzel her şeye rağmen:) Kocaman öptüüm artık daha sık görüşüciz:)

Milena dedi ki...

Can inanırsakım
sen nerelerdesin ya?biliyorum sınav vardı çalışıyordun özlettin kendini arada sana yazayım diye düşündüm sonra dedimki yok konsantresini bozmak olmaz.Nasıl geçti iyi misin?
Durumu öğrendikten sonra 1 haftalık bir şok dönemi yaşadım her nefes aldığımda kendimi iğrenç bir hücre yığını gibi gördüm resmen ama sonra seninle konuştuklarımızı düşündüm yaşıyordum ve bir sürü organım hücrem mükemmel durumdaydı şu an iyi hissediyorum..artık takılmıyorum işte dönemlik hüzünler..
çok teşekkürler canım desteğin için.
öptümm

Adsız dedi ki...

Hastalığının ne olduğunu öğrenebilir miyim? Karaciğerle ilgili bir şey ama çıkaramadım. Ama bazı yazılarını okudum ve tedavin sanırım gayet iyi gidiyor. Çok geçmiş olsun. =)