5 Ocak 2012 Perşembe

Kadınlar ne ister erkekler ne eder??

Bu yazıyı bir süredir aklımda tutuyordum.Doğumgünü yazımın yorumlarında bir dostla!!! tatlı bir atışma yaşadık..Tatlı diyosam valla o gayet acımasızdı.Karşılıklı olsak burnumdan ateşler saçardım mutlak ama  mekan benim:)nazik olmak lazım..:)Hiç bitmeyen tartışma kadın erkek farkları..kadınların da erkeklerin de kendilerine ait bir dünyaları ,önemsedikleri bambaşka şeyler var.Birbirimizi anlamaya imkan yok onda da anlaştık da cinsiyet ayrımcılığı yapmıyorum ciddiyim bak yalnız bu erkeklerin bitmez tükenmez egoları ve kadınları çok iyi tanıyorlarmış da, ne istediklerini çok iyi biliyorlarmış da, hepsi aynıymış da tarzında fikir ve tavırlarına bir anlam veremiyorum.

Şimdi hani doğumgünü yazım vardı ya sayın Barney arkadaşla aramızda ufak bir atışma geçti şimdi aynen yazıyorum:

Barney:30lu yaslar hakkinda ki gercekleri soyleyebildigin icin tebrik ederim. kadin sarap degildir.
Milena:Teşekkürler.Elbette değiliz:)ama erkeklerde değiller..bunu da unutmamak lazım:)
B:sarap olmayabiliriz ama hatunlarin tam olarak dusledikleri beklentilerini karsilayan erkekler 30+ olan erkekler oluyor.
M:valla bu beklentiye göre değişir:)mesela bir seda sayansan,pınar altuğsan,demi mooresan,hande yenersen ayy daha o kadar çok ki sayamıyacağım +30 lar çok itici oluyor:)
şöyle diyelim erkekler genç kadınlardan hoşlanır ama kadınlar genelde erkeklerin yaşına takılmayacak kadar zekidir:)

B:erkekler genc kadinlardan hoslanir evet, aslinda genc demeyede gerek yok bazen mature pesinde kosanlarida var.kadinlar ise erkeklerin yasina degil baska seylerine takarlar. arabasina, sosyal statusune, maas dolgunluguna, giyimine kusamina, adonisine vs vs vs liste uzar gider. liste bu kadar uzun olunca yasa bakmaya gerek kalmiyor.
M:Valla dostum şimdi seni bizim kızlara veririm çıtır çıtır ezerler!ama neyse artık o kadar bloguma gelmişsin nazik olalım:)şaka bir yana bu söylediklerinde haklı olduğun yönler yok değil evet çok yönlü düşünebiliyoruz.Ama en azından dolgun vücut hatları,genç bir beden yüzünden saçma sapan seçimler yapıp hayatımızı karartmıyoruz
B:hatun yikim ekibi haha
kac kisi ezicekler :D

M: 56 izleyicim var 6 sı erkek galiba 50 kadın kalıyor!!!artık gerisini sen düşün:)
B:her platformda her yazida hatun vs erkek kapismasina varim. ben tek siz hepiniz.


Arkadaş tartışma istiyor kısaca..Derdim erkeklerle atışmak değil ama kadınları para,araba peşinde koşan yüzeysel varlıklara indirgemek nasıl bir şey ya?düşün bir arkadaşım; kadına doğum yapma gücü verilmiş..daha kutsal bir şey olabilir mi?Kadınlara ait sezgiler,içgüdüler bu inanılmaz mucizeyi yaratacak bedene ait hormonlardan gelir..Şimdi üstün varlık filan demeyeceğim.Valla cinsiyet ayrımı yapmıyorum:)Hatta kızlar kadar çok sevdiğim çok hassas erkek dostlarım var çevremde de blogdada.Gelgelelim onlarda bile bu tarz düşünceler hakim olmaya başlıyor.
Bazı kadınlar böyle olabilir..ama bir avuç kendini bilmez insan yüzünden tüm kadın cinsi maddiyatçı olarak nasıl adlandırılabilir ki?

Kadınlar ne arar söyleyeyim arkadaşlar:Sevilmeyi arar önce çok sevilmek ister,sonra saygı duyulmayı bekler ve güveneceği yanında sonsuza dek durabilecek kendisiyle ilgilenecek erkeği ister ve belki en önemlisi içgüdüsel olarak çocuklarının babası olabileceğine inandığı erkeği ister; tüm bunları bulan bir kadının o erkeğin arabasıyla,parasıyla ilgilenmesi ihtimali imkansıza yakındır.

Haa şimdi erkekler hakkında niye böyle söyledim genç kadın, vücut hatları filan eee yanlış mı?Kaç kadın gördünüz genç bir erkeğin peşine takılıp yuvasını dağıtan,çocuklarını umursamayan,terkedip giden..Bide dönüp erkeklere bakınız hepsinde potansiyel var, güdüleri böyle, biyolojik yapıları böyle zeka ve vicdanıyla içgüdülerine direnen erkekler var onlara sonsuz saygı duyuyorum ama böyle yıkıp geçen ne çok erkek var değil mi?bknz ali kaptan:)hehe

Amanııın ne yazı oldu yaaa derin devlet konularına dalmış gibi oldum.Neyse yaa genellemeleri sevmiyorum cidden ama bu tartışmayı yazıp sizin de görüşlerinizi almamak olmazdı..

PS:Erkekleri çok seviyorum pandiş.babam,kardeşim ama erkek olsaydım da kadınları acayip farklı görüp çok fena saygı duyardım...

13 yorum:

Mia Wallace dedi ki...

ama ama bi dk yahu! arkadaşın feci hazır cevapmış bi an noluyo dediim hehe :)

Milena dedi ki...

haha valla miam haklısın ne demişler yiğidi öldür hakkını yeme her sözüme karşılığı vardı sağolsun:)

Unknown dedi ki...

sen haklısın...tartışmasız...

Milena dedi ki...

sağolasın özümcüm

Profösör dedi ki...

Kadınlar kutsaldır. Sevilmeyi bekler. Sevilen kadın sadıktır. Sadakate önem verir. Kadınlar kalbiyle düşünür, ve hisseder..

DOREMİ dedi ki...

Güzel bir konuyla yılı kapamışsın Milena cım..iyi yıllar diliyorum canım..:))

Milena dedi ki...

Hocam
ne kadar haklısınız..keşke bütün erkekler sizin gibi düşünse..

Milena dedi ki...

Rosemarycim
çok teşekkürler.
Çok güzel ve mutlu bir yıl geçirmen dileğiyle..

Bir İnce Ses dedi ki...

Yazıya eklenebilecek ya da yorum yapılabilecek ekstra bi şey göremiyorum :) İkinizinde haklı olduğu taraflar olmuş elbette.. Sen de benim düşüncelerimi az çok biliyosun zaten :)

Ama şunu eklemeden geçemem sanırım.. Erkeğin ekonomik durumu her zaman olmasa bile çoğu zaman önemli bi etkendir. Günümüzde aşkın karın doyurmayacağının sanırım herkes farkında.. Araba ilişkinin oluşum sürecini hızlandırdığı da tecrübeyle sabit :) Yani para her şey değil ama çok şey :)

Milena dedi ki...

biscim
elbette bir erkek işsiz güçsüz olup ailesine bakmasada olur demiyorum ancak kadınların çoğu için maddiyat başta gelmez benim söylemek istediğim bu..kadınların öncelikleri farklıdır..
haha tecrübeyle sabit mi vaayy artık kime denk geldiysen ah benim bahtsız dostum:)

Adsız dedi ki...

hatunlar sevilmeyi ister. aslinda her canli sevilmeyi ister sevilmeyi istemeyen bir canli gormedim. o dehset sacan pitbulllar bile bazn sevilmeyi istiyorlar.
hatunlar saygi duyulmayi ister. yok ben ev isleri yapiyorum senin pesini toparliyorum yemek yapiyorum, bulasik yikiyorum, camasir yikiyorum der ve bunlar icin saygi bekler. simdi dusundum de bu islerin hepsi icin bir makine icat edilmis o zaman ben bu makinelere de saygi duymaliyim. eve siparis getiren kurye arkadasada saygi duymaliyim cunku bana yemek getiriyor bunu para kazanmak icin degil saygimi kazanmak icin yapiyordur.
hatunlar guvenecekleri birini ister. cunku hatunlar caresizdirler, cok duygusal yaklasirlar, binlerce kez erkekler okuz bir daha kanmayacagim onlarin yalanlarina derler ama bir bakarsin ki bir ikac guzel iltifate ve bu iltifatlari destekleyen hediyelere kanarlar ve sonrasi yine husran yikilirlar. bu kisir dongu devam eder durur. dayanak ararlar cunku hayatin sartlari zordur. kretase doneminde dinazorlar disarida futbol maci yaparken hatun tirstigindan disariya cikamamis ve magara adamini dinazorlara yem olarak disari atmistir belki olmez de eve iyisinden bir t-rex butu getirir diye beklemistir. hayat gercekten zordur, bir tek bizim ulkemiz icin degil diger ulkeler icin de zordur. hatun fiziksel yetersizliginden dolayi is yerinde okulda hatta cocukken okulda akliniza gelebilecek her yerde taciz edilirler -bu durumu onaylamiyorum cok yanlis yapiyor bazi erkekler- ve hatunlar bu durumdan ciddi anlamda rahatsizlik duyduklari icin -beni de taciz etseler bende duyarim ama edenin agzi ve gozunun yerini degistirebilirim- kanadi altina girecekleri adam isterler. bu guven ayni zamanda ilikiye ucuncu dorduncu besinci bilmem kacinci sahislarin katilmamasi istemektir. ama nedense iliskiye bilmem kacinci tarafi sokan tek taraf erkek degildir. hatunlarda sokar hatta oyle bir sokar ki adamin aklini alacak planlarlar yaparak sokarlar, bir ara gazetenin birinide bu sekilde yazi dizisi vardi hadi yazi dizisi komple duzmeceydi dersek bunu ballandira ballandira anlatan blog sahiplerinie denk geldim okudum falan filan sizde denk gelmissinizdir.
sonra hatunlar beyaz esya ister ama son seri olmasina ozen gosterirler, hatunlar takida ister, yeni mobilyalar isterler ve eglence isterler kisaca bir insanin isteyebilecegi her seyi isterler. sonra bir bakar ki bunlari saglayabilecek adamin banka hesap defterini gormek isterler. cunku hatunlarin istedigi luks yasami saglayabilecek adamin hesabi dolgun olmali cuzdani kalin olmalidir. gunumuz icin konusuyorum. askin adamin karnini doyurmadigini, iki gonul bir olunca samanligin seyran oldugu ama zamanla cehenneme donustugunun farkindadir hatunlar. hatunlar her zaman komplekslidir benim esyalarim komsumdan arkadasimdan daha iyi olmali derler. en sik kombini kim yapacak diye turlu turlu bloglari okuyoruz. dikkatini cektiyse kullanilan kiyafetlerin hepsinin yaninda hangi magazadan alindigida yaziyor, sonra ben hic usenmeyip o magazalara gidiyorum ve kiyafetlerin ucretlerine bakiyorum. hatunlar giyimine kusamina dikkat eder cunku disari ciktignda arkadasinin -baska hatunlarin- giydiklerine bakacagini bilir. iyi bir arabayala gezmek ister dugune gittiginde, bir restauranta gittiginde bir otelin lobisine gittiginde indigi arabanin markasi onemlidir falan filan aslinda bunu daha uzatabilirim hatta bu konu hakkinda saatler buraya bir seyler yazabilirim.
(bkz: ideal erkek)

Adsız dedi ki...

4096 karakter muhabbeti icin boyle oldu.

ayrica bir suru hatun gordum boyle elimdeki parmaklari kullandiktan sonra ayak parmaklarimi sonra bir kac arkadasimin parmaklarini kullanarak hesaplayabildigim rakamlara ulastim, statu, para pesinde kosup evli adamin hayatini dagitan, gerci alan razi veren razi ne onemi varsa aynisi tam tersi icinde gecerlidir ama erkekler stau para pesinde degilde daha genc ve seksi hatun icin kendi ailesinden ayriliyor yani bu durumda iki tarafta hatali cunku hatun para icin adamsa seksi hatun icin yuva dagitiyor.
erkegim ve hatunlari gorunce oyle saygi falan duymuyorum. buyuk bir bolumunden (%83'luk diliminden) nefret ediyorum. tabi ki kalan %17 de saygi duydugum hatunlar yer aliyor.

Milena dedi ki...

anladım arkadaşım sen yolunu çizmişsin ve yazık ki çok yanlış insanlar tanımışsın..herkesin hayata dair istekleri vardır ama herkes maddi varlıklar peşinde koşmaz..ama seni buna inandıramayacağım..sabit fikirden beteri yoktur ne yazık ki..
bende senin söylediğin tarzda kadınlar gördüm ama genele baktığında çok çok az..
yazık ki hayatını zorlaştırıyorsun bu yazıda da sen bir örnektin senin gibi düşünen başka arkadaşlarımda var ne yazıkki..
yapacak keşke bişey olsa ama dedim ya sabit fikirler değiştirilemez boşuna çaba harcamak olur sadece..
yazıma konuk olduğun için teşekkürler..