6 Mart 2015 Cuma

UMUT IŞIĞI..


Eveeet blog.Döndük yine aynı yere..Aslında hep olduğumuz ama zaman zaman görmezden geldiğimiz,etkilerini hafifletince yok saydığımız o yere..Hastalığın tam içine..


Kardeşim boşanıyor.Tanışma hikayelerini,muhteşem düğünlerini anlattığımdan beri 2 yılı geçmiş ve bazen olmuyor işte.Düğün rüya gibi olsa da,her şey peri masalıyla başlasa da sürmeyince sürmüyor.

Onun bir damla gözyaşı için dünyayı alt üst edebilecekken böyle acı çekmesi içimi her gün yaktı.Sinir,kin,üzüntü atmak istesem bile yakamı hiç bırakmadı.Taşınma stresi,uzaklık,başka bir şehir derken hastalığım alt üst olmuş.İzmire sadece basit bir kontrol için gelmiştim ama iki haftayı geçti geri dönemedim.O doktordan diğerine sürüklendim.Kanım çok düşmüş,tüm tahlillerim allak bullak olmuş.Yine de kortizonu çoğaltırım geçer havasındaydım ama kortizon artık yetmiyor dediler.Zaten kemiklerim,kaslarım,gözlerim mahvolmuş durumda yüksek doz kortizondan.Tamam dedim az bir zaman verin bir bebek yapacaktım planlamıştım sonrasına bırakalım ama olmadı olmuyor işte..

Dönüşten bir gün önce kardioloğa gittim kalbimde bir sıkıntı hissedip,hastalık bu kez kalbime el atmış.Tıbbi adı başka ama bir çeşit kalpte apse başlamış küçük şu an ama büyürse beni çok rahatlıkla öldürebilir.Sanki yeterince organım hasta değilmiş gibi şimdi de kalp katıldı aralarına.Panik yapacak birşey yok ilaçlar geçirecek dediler ama kullanmamı istedikleri ilaç senelerdir direndiğim ölüme varan yan etkileri olan, bağışıklık sistemini ters yüz eden bir ilaç.Bu kez direnemedim artık direnmek istemedim.Rapor çıkar çıkmaz ilacı almaya başlayağım.Serum şeklinde veriliyor haftada 1 kez sanırım 4 kez almam gerekecekmiş.

Hastalığımı tam olarak sıfırlama garantisi de yok ama denemek gerekiyormuş en azından uzun bir rahatlık dönemi olacakmış ki umarım öyle olur.

Artık böyle bir hayat istemiyorum,öyle bir noktaya geliyor ki insan böyle devam edeceğime bitsin o zaman diyorsun.Ya normal insanlar gibi yaşayabileyim yada bitsin.Bu kadar hasta olmak garip bişey diğer tüm insanlara korkunç gelen ilaçlar,tahliller,acı çekmek,ölüm fikri o kadar yakın ki istesen bile acayip gelmiyor en temel içgüdülerini bile yitiriyorsun.

Umarım herşey iyi gider.Belki hastalık gider ve geri gelmez.Belki bundan sonra sadece karaciğerimin yarattığı sorunlarla uğraşırım.Vücudum durmadan bana karşı saldırmaz.Umarım..

İşte adım bu yüzden umut ışığı zaten.Hep uzakta bir umut ışığından ibaret hayatım.Görüp ulaşmaya çalıştığım bazen başardığım bazen başaramadığım.

Bunu da yeneceğim..Buraya kadar geldim devamını da getireceğim.Pes etmek yok.Kaç kez yendim ben ölümü bu kez de yenilmeyeceğim...


18 yorum:

Sittirella dedi ki...

Yeneceksin tabisi de!
Sevgili Milena, Egeli arkadaşım, hemşehrim...
Benimkisi hariçten gazel okumak dedikleri şey olacak ama sessiz suskun okuyup geçmektense bi' kaç cümleyle de olsa saçmalamayı tercih ederim.
Hayat denen meret, hastalıklar olmadan da çok ağır, çok zor, tahammül edilemez, acımasız olabiliyor insana. Hatta an geliyor "bitse de gitsek!" dediği oluyor insanın. Demek herkesi farklı bi' dertle sınıyor.
Havalar az ısınsın, git bi' zeytin ağacının altına bağdaş kurup otur. Konuş onunla, toprakla...doğayla. Anlat planlarını, bilsinler o planları gerçekleştirmek için ne kadar uzun bi' süreye ihtiyacın olduğunu ve bu hastalığın seni ne kadar yorduğunu...
Ben mucizelere inanırım. Zeytin ağacının ve kedilerin mucizeleri görüp verebildiğine de...
Sahi, sen bi' kedi alsana önce eve? :)
Gülümse! :)

Milena dedi ki...

Canım
Çok teşekkür ederim güzel yorumun için öyle iyi geldi ki bana..sanki beni tanıyor ne sevdiğimi biliyor gibisin zeytin ağaçları çiçekler toprak..tedavim süresince öyle bir yerde olacağım inşallah ve yarın da gideceğim yazlık-çiftliğimize ve mutlaka konuşacağım doğayla söz:)ben bir köpek insanıyım kediler de çok şirin ama köpekler benim dünyam ve benim bir oğlum var çiftlikte adı kont hayat enerjim benim o herşeyi güzelleştirir. 10 yıldır benim oğlum.Bol bol otnayacağım onunla çok teşekkür ederim bana güç verdiğin öylesine okuyup geçmediğin için..
Sevgiyle..

yazmasam delirirdim dedi ki...

Ablacım az bi direnis kalmış sakın umut ışığını kaybetme. Nelere göğüs gerdin, bunun da üstesinden geleceksin. Sonra karaciğer dinlenecek :) #direnmilena

Milena dedi ki...

Mayacım
Çok teşekkür ederim.Tedavi başlayana kadar tüm zamanımı korkumu yenmeye ruhumu iyileştirmeye ayıracağım.Direneceğim Tatlım başaracağım da..desteğin için çok teşekkürler.

Serdar dedi ki...

Oyy Milena :( Umarım işe yarar ilaç ve bir güzel toparlarsın kendini. Sen bu sırada moralini yüksek tut ki vücudun güzellikler versin sana :D ( İç ses: Ne dandik moral cümlesi oldu ya :() Ama anladın sen ne dediğimi ya -umarım- :D

Kardeşine üzüldüm ama yılları mutsuzlukla geçirmektense bazen böyle kesin kararlar gerekiyor :/ Sonrası mutlu olur umarım...

Lütfen kendine çok iyi bak ve İzmir'in çok güzel tadını çıkar :( Çok özledim zira ben :(

Milena dedi ki...

Teşekkürler Serdar inşallah ilaç çok güçlü ya biliyosundur RTX yan etkilerinden tırsıyorum biraz süreç kolay olmayacak sanırım ama olsun iyileşeceksem değer:)
Sende tıpla boğuşma halindesin tabi doktorluk ayrı dert hasta olmak ayrı;)tıp zor.
İzmir güzel hemde çook seni bekliyor bende dönüyorum ama yaza yine izmirdeyim mecbur en güzeli yaz zaten.
Kendine iyi bak

Yok dedi ki...

Senin adın Umut..böyle deme:( çok özledim ve merak ediyorum seni bi ses ver olur mu:**

Milena dedi ki...

Canım Böcüğüm benim
nerelerdeydin sen geç cevap için özür dilerim ama sanırım hepimiz gibi bende ihmal ediyorum buraları..sanki çok ıssız artık.İyiyim tatlım sorunlarım yüksek doz kortizonla halloldu ama tabi başka ilaca geçicez inşallah herşey güzel olacak.Çok teşekkür ederim ilgine.
öptüm çook

Adsız dedi ki...

nerelerdesin nasılsın arada bir uğra buraya lütfen iyi bak kendine birde :))

Milena dedi ki...

Tatlım Emelcim
gerçekten çok ihmal ettim buraları ama inan içimden gelmiyor Birde çok güzel şeylerle uğraşıyorum yakında öğreneceksiniz inşallah:)sen iyisindir umarım kendine çok iyi bak öpüyoruuuum

deeptone dedi ki...

nasılsın yaz geldi seversin sen çok :)

mm dedi ki...

Umut ışığın asla sönmesin, asla...
O kazar pozitif, o kadar kendinle ve hastalığınla barışık bir insansın ki her zaman imrendim sana. Ben tüm kalbimle inanıyorum, senin enerjin Dünya'da ki tüm hastalıkların ve kötülüklerin üstesinden gelir.

Milena dedi ki...

Deep
her zaman burada olduğun ve sorduğun için çok teşekkürler ama kolay bir yaz olmuyor:)iyiyim ama yine doktorlar hastane ve ciddi tedaviler yaklaşıyor giderek..olsun yine de mutluyum güneş pırıldıyor ve hala denize girmek için zamanım var.umarım sen de çok iyisindir.
görüşmek üzere

Milena dedi ki...

Melom
şu an tam zamanında okudum yorumunu.tüm gün hastanedeydim çok iyi bir gün geçirmedim ama bana güç verdin çok teşekkür ederim.

deeptone dedi ki...

bu yaz güzel tatil yaptın mıııı yazlıktaaa izmirdeee :)

Adsız dedi ki...

kulağımda sia cesaret korkuyu yener diyor. sonra bu postu okuyorum. 2 gün önce yaptırdığım testlerimin temiz çıkmasına sinirlenmiştim aslında sabah. hiç bir sorunum olmamasına rağmen düşüremediğim şekere insülin direncine lanet ettim. işte dün gece bloguma döndüm. normal şeyler yazmak için. bilirsin beni. genelde kötü haberlerle doluyum ama bu sefer başka bir başlangıç yamka istedim. hani böyle heyecanlı heyecanlı birşeyler anlatan yaşıtlarım gibi...

sonra geldim bu postu okudum ve dağıldım. ne kadar aptal ve basit şeyler için delirdiğimi farkedip daha da üzüldüm. acıdım kendime. nasıl güçlü bi kadınsın sen hala ayakta kalabilecek gücü buluyorsun bünyende. ben bu yaşta nsıl olurda böyle saçma şeyler için düşünebiliyorum bunları...

yaşamak zorundasın milena. ben kafka nın kitabını daha yeni okumuş onun milena ya olan aşkını ancak anlayabilmişken sen yaşamak zorundasın. ben daha ilk aşkımı anlatıcam blogumda. senin tavsiyelerine ihtiyacım var. ismin gibi umut ışığısın sen. yaşayıp göreceğin öyle güzel günler var ki. daha bebek yapıcaksın. bana ablalaık yapıcaksın. milyonlarca şey...

nolursa olsun kalbimle iyileşmeni diliyorum. kilometreler yada şehirler olsada aramızda hiç önemi yok. vazgeçemezsin. seni nolursa olsun yürekten destekliyorum. her zaman dua ediyorum. hem eyüp sultan da kuşlara yem atmak için bana bir neden lazım. hadi yen şu hastalığıda kuşların karnı doysun...

Milena dedi ki...

Deep
doğrusu bu yıl denizle çok iyi olmadı aram ama yaz her zaman aşkım.Sağol sorduğun için.

Milena dedi ki...

Emelcim
sen bitanesin,hassas,iyi yürekli,tatlı kardeşim benim.Senin ilk aşkını okuyacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum.Hayatın tadına gerçekten varacağın günleride.Eğer o günün ağrıyla,acıyla,yataktan çıkamayacak denli halsizlikle geçmiyorsa,doktora her gittiğinde seninle nasıl başedeceklerini bilemeyip panik yapmıyorlarsa,tedavi şeklini giderek üst levela atlatmıyorlarsa ve ilacını hastanede kalarak almanı önermiyorlarsa bil ki şanslısın demektir ki bundan çok kötülerini yaşayanlar da var.Lanet etme bitanem şükret olur mu?
hep yanındayım.