23 Haziran 2013 Pazar

Yavrucuklarım..

İşte benim yavrularım:)Bende anne oldum sonunda kuş annesi..Valla annelik gibi olamaz demeyin büyük bir fark yok.Hayatım 10 gündür şekerlerimden ibaret.Diyeceksiniz ki nasıl oldu bu iş kim bu yavrular?bizim yazlık evdeki ağaca bir karatavuk kuşu yuva yapmıştı gidip bakıyorduk önce 2 yumurta ardından 4 yumurta oldu sonra bir baktık 4 yavru nasıl şekerler tüysüz müysüz.

Bir gün feci bir yağmur yağdı fırtınayla birlikte..her yer alt üst haliyle benim aklım kuşlarda.Yağmur biter bitmez koştum ve korktuğum olmuştu ağacın altında yerde 4 tane et yumağı yavrucuk.Ağlayarak babama seslendim.Birini hemen aldım diğerlerinide annemle babam aldı.Elimizde nefesimizle ısıttık.Nasıl soğuktu vücutları donmuşlar resmen.Öyle kötü görünüyorlardı ki..ellerimizde hareketlendiler,ısındıkça kanatlar bacaklar oynamaya başladı..Hemen bir kalburun içine havlu koyup yerleştirdik.Uyudular bol bol sonra ağızlarını açmaya başladılar bizde beslemeye başladık.

İlk gün sadece sulu ekmek verdik.Sonra netten baktım ki bu kuşcuklar etçil.Yumurta beyazı sarısı iyice karıştırıp pişirin verin yazıyordu bildiğimiz omlet yani.Benim yavruların favori yemeği omlet:)O kadarla kalmadı tabi solucan yemeleri gerekiyor haliyle bizde bol bol bulduk canlı olarak ve ben hayatımda ilk kez yavrular için elimle canlı solucan tutup bebeklere verdim.O kocaman solucanları savaşa savaşa nasıl yediklerine inanamazsınız.Annelik böyle bişey demek ki insan herşeyi yapabiliyormuş.Sabah sabah kalkıp kakalı havlularını yıkamak da dahil:)

10 gün geçti ne yazık ki en küçüğümüz minnoşu kaybettik 2.gün gitti
cennete..Cingöz,Mülayim(müloş yada meloş)ve obur bizimle.Şu an yandaki gibiler.Evet hepsini ayırt edebiliyorum.Cingöz inanılmaz hareketli şu anda ufak ufak uçma talimlerinde,mülayim adı gibi hareketsizdi hep ve son günlerde farkettik ki tek kanadı sakat yemesi güzel ama çok üzüyor beni hali öyle hareketsiz..Obur da adı gibi feci yiyiyor en küçüktü şu an en iri oldu o da çok hareketli.

Gece uyuyorlar saat 10 gibi sabah da 06.30 da "anneee yeter artık uyuduğun açız bizz" diye yani ciiikk diye yırtına yırtına bağırıyorlar hemen uyanıyorum doyuruyorum karınlarını sonra babama emanet ediyorum birkaç saat. Öyle akıllılar ki acıkınca uçup yere inip babama haber veriyorlar yemek yiyene kadar huzur yok.Babam yoksa benim odaya yöneliyorlar cak caak diye kaldırıyorlar felaket zekiler ya..

Tek sorun fazla evcilleşmeleri.İnsanlardan korkmak gibi bir hisleri yok haliyle tam tersine yanımıza gelip üstümüze çıkıyorlar.En huzurlu oldukları an üstümüzde yattıkları an.Onları nasıl göndereceğim bilemiyorum.

Öyle alıştım ki o güzel ötüşlerine,onları sevmeye,onlara bakmaya ne yapacağım gittikleri zaman hiç bilmiyorum.. 

16 yorum:

Leah dedi ki...

Siz onların annesi olmuşsunuz Milenaaaam! Gerçekten onların bu şekilde yaşama ihtimalleri inanılmaz düşük, zoru başarmışsınız tebrik ederim. Kocaman kalbinize sağlık <3

Benim pencereme her dönem kumru yuva yapıyor. Yumurtluyor, bir süre kuluçkaya yatıyor ondan sonra yavrular yumurtalarından çıkıyor, anneleri olcak kalpsiz gelmiyor. Bu kuş milletinin yuvasına dokunursan bi daha gelmezmiş anneleri ama dokunmuyorum da anasını satim. İnsan acayip bağlanıyo, ölümleri falan çok yıpratıyo. Bi daha yuva yapmalarına izin vermiyorum artık. Canım yanıyo çünkü.

Az daha büyüsünler uçarlar giderler belki dicem ama onlar sizin evi unutmaz hep gelirler yemek yemeye, tünemeye :)

Milena dedi ki...

Canım leahım
evet ya resmen anne oldum:)annem annane babam dede diyor kendine bildiğin gibi değil çok komiğiz:)hepimiz aşığız onlara kocam da bayılıyor oynuyor valla minnoş yüzünden çok sarsıldım.Cidden insan çok bağlanıyor.
Ara ara gelip annelerini ziyaret ederler inşallah çok merak edicem çünkü:)

Profösör dedi ki...

Bunda da bir hayır vardır. Size uğur da getirir bunlar. Sağlık, sıhhat, afiyette olursunuz inşallah her daim.

Milena dedi ki...

Bende öyle düşünüyorum onlar bizi seçti işte..kaç kişiye nasip olurdu kuş yavrusu büyütmek çok şükür ki bizi buldular.
Teşekkürler hocam

Shemellon dedi ki...

Şunların tiplere bak, oburcuklar:)

Milena dedi ki...

haha valla çok oburlar onları beslemekten ben yemeye zaman bulamıyorum.Umarım uçabilirler şişmanlamaktan uçamazlar diye korkuyorum.

Beyza Mollaahmetoğlu dedi ki...

Yaaaa! Benim de üç tane muhabbet kuşum var, yerim ben onları ya. İnsan garipsiyor kısa sürede çok fazla sevişine onları, sonuçta küçücük kuşlar; ama garip bir sevgi bu.
Yalnız, yumurta yiyorlarsa bir açıdan yamyamlar bunlar demek.... Hıı.
Üzüldüm minnoşa, umarım bu üçlü "muhteşem" olur; yaşatır onu kendi aralarında kurdukları bağ ile.

Milena dedi ki...

Beyzam
3 tane mi süper ya.Bende bu şekerleri uçurduktan sonra muhabbet kuşu almayı düşünüyorum çünkü feci boşluk olacak.cidden inanılmaz bir sevgi..evet benimkiler yamyam sen solucanları yerken göreceksin kendi boylarından büyük solucanları indiriyorlar mideye:)

Mia Wallace dedi ki...

ya seni yerim Milena'm!!

ne kadar tatlısın sen bi de en tatlı anne olmuşsun öyle mi..

ben geldim tatilden. seni de çook ama çok özledim!

Milena dedi ki...

hoş geldin Bitanem Miam
geldiğine çook sevindim çünkü bende seni çok özledim sensiz bom boş buralar:)
Anne oldum ben neler oldu neler..yazacağım inşallah yakında.
kocaman öptüm seni

Gamze Esra Ersöz dedi ki...

Oyyy kuzucuklar :)Bizim de balkona bir kuş yavrusu düştü ama maalesef öldü çok üzüldük.Sizinkilern maşaallahı var, demekki iyi annelik yaptınız :)

Milena dedi ki...

Gamzecim
öyle şekerler ki..sizin kuş için üzüldüm ama ne yazık ki benimde 1 tane kuşum kaldı:(benimleyken çok iyilerdi ama doğaya bırakınca üstelik tamamen bırakmasamda baş edemediler..çok canım yandı çok üzüldüm.ama çok şükür bir tane sağlıklı çok güzel kuş kazandırdım doğaya..

Travis dedi ki...

kacirmisim :)

Milena dedi ki...

olsun geç olsun güç olmasın:)

DOREMİ dedi ki...

harikasınız! onlarda çok şanslıymış :)Umarım doğaya karışmaları da sorun olmaz..:)

Milena dedi ki...

Rosemarycim
nerelerdesin?çok özlettin kendini..bende uzun zamandır yazmıyorum kuşlarımla ilgili yazacağım o kadar çok şey yaşadım ki onlarla çok üzüldüm çok mutlu da oldum ama elimden geleni yaptım..