4 Ocak 2013 Cuma

Yılbaşı ve iyiye giden ben:)

Çok geç olmadan bende yılbaşını anlatmak istedim.Tabi uzun süredir yazmamıştım son yazımdan sonra beni merak ettiğinizi biliyorum.Kanamalar ara ara devam ediyor ama nedenini bulduk.Reflüye bağlı özafajit olmuşum yani yemek borum iltihaplanmış artık o kadar kötü bir duruma gelmiş ki kanamaya başlamış..Babam yoğun bakımda yatarken benide zorla aynı hastanedeki gastrocuya götürdüler.Şansa bakın ki benim Dr.Smile onun öğrencisiymiş ve tedavi etmedi diye çok kızdı..ama en çok ben kırıldım,üzüldüm ve hayal kırıklığına uğradım yine yine yeniden... çünkü ona çok güvenmiş ve sevmiştim..Defalarca ters giden bir şey var dedim ciddiye almadı 2 yıl oldu bu reflü belirtileri başlayalı..korkmayın her reflülü böyle olmaz ama ben hassasım bir sürü ilaç alıyorum özelliklede kortizon yüzünden enfeksiyona meyilliyim..neyse daha iyiyim uzun sürecek ama geçecek..

Babam da çok iyi 1 gün yoğun bakımda kaldı birkaç kez yanına girdik o elbiselerle filan onu öyle görmek zordu ama tıkalı damarı açıldı ve kalbine bir stent yerleştirildi.Ana damarı tıkalıymış ve kalbi yeterince beslenemiyormuş; doktor sen bir kalp krizi geçirmişsin dedi.Bir fenalık geçirmişti ama kalp krizi olduğunu düşünememiştik şükür ki doktora zamanında gitti..

Yılbaşını senelerdir dışarıda kutlamak isterim ama kocam herkes içer dağıtır kavga çıkar sana zarar verirlerse ben onları....işte anladınız paranoyaklığa yakın bir tip:)Bu yıl kardeşim eşi ailesi filan davet ettiler dışarda kutlayalım diye yok bizimki kabul etmedi.Sonunda düşündük kaç yıldır birlikteyiz hiç yalnız kalmamışız yılbaşlarında.Kimse kusura bakmasın biz evimizde yemek hazırlayacağız ve kutlamamızı yapacağız dedik.Önceki gün çılgın kalabalıkla beraber alışveriş yaptık bazı mezeler aldık.Tabi ana yemekler benimdi..

Nasıl altından kalkacağım diye korktum başta pandişte işe gitti mantar çorbası,beşamel soslu fırında tavuk,düğün pilavı  (kayınvalidem öyle diyor ondan öğrendim) sonra havuçlu meze bide patates püresi yapacaktım.Kipadan da bir sürü meze aldık.Menüye bak iki kişi hatta beni sayma (giderek zayıflayan yemeyen uyuzun tekiyim zaten:)ama olsun yılbaşı sofrası bu zengin durmalıydı.Nasıl koşuştum ya evi düzenle,süsle,yemek yap,masayı hazırla ama pandiş erken geldi allahtan.Yukarıdaki benim ağacım.Her zaman özenmiştim çocukken filan bir kaç senedir benimde var süslemek çok zevkli:)

Pandişle birlikte yemek yaptık.O kadar zevkliydiki..bu kadar uzun süre birlikte mutfakta durmamıştık hiç hele de ikimiz çalışarak.Karıştırma,doğrama gibi işlerde çok iyiydi.Bulaşık makinasını bile yerleştirdi kıyamam..Ortaya çok keyifli bir masa çıktı.Masayı görebilirsiniz yanda( peçeteler yok mumlar yanmıyor daha ama idare edin puanımı düşürmeyin:) işte patates püresine bak ben sürekli patates yediğimden abartmışım olayı:)olsun hepsini annelere getirdik israf olmadı. Sonra ben kendimi süsledim tam bir yılbaşı kadını oldum kırmızılı filan romantik güzel bir yemekti işte..Çok yorulmuşuz hastalıklardan üzülmekten,bide yalnızlığı özlemişiz çok iyi geldi bize o gece..

O baya içti ve Yalan dünyayı izlerken uyudu.Hiç sıkılmadım iyiki de bu sene böyle olmuş dedim.Zaman yaklaştığında da pandiş uyandı birlikte balkona çıktık ve havai fişeklerle birlikte yeni yıla sarılarak girdik..Allah kimseyi sevdiklerinden ayırmasın.Sağlıklı ve huzurlu bir yıl geçiririz inşallah hepimiz..

20 yorum:

Beyza Mollaahmetoğlu dedi ki...

Ay ne güzel, pozitifli pozitifli tatlı bir yazı, her şey iyi, her şey hoş. Oooooh hoşaf. -hoşaf? nealağaaa?-
Her şeyin iyi olmasına sevindim.
Peşini bırakmasın tebessümler hiç Milena'cım!

Leah dedi ki...

Oyyy Milenamm <3
İyileşmene innnnanılmaz sevindim.
Yeni yılı da aynı şekilde karşılamışız seninle. Biz de Yumuşla yaptık yemeği. Yalnız sonra ben içtiğim bir şişe şarabın verdiği etkiyle 23:00 gibi uyumuşum. Yeni yıla sabah karşı 4 gibi çılgın bir baş ağrısıyla girdim hahahaha :D
Bu arada sofra şahane görünüyor he. Ellerinize kollarınıza sağlık.

Umarım bu sene sağlıkla dolu şahane bir yıl olur senin, benim, bizim için.

Milena dedi ki...

Beyzacım
çok teşekkürler canım benim.Valla baya negatiflik çukuruna düşecekken son anda döndüm:)
hep beraber gülelim olur mu?

Milena dedi ki...

Leahım bebeğim
valla sevgiliyle yemek hazırlamak candır:)ama benimki yok ya ben aşçı olmak istemezdim çok zor işmiş noktasındaydı en son:)oo 1 şişe şarap süper ya valla aynıyız bende karaciğer düzgün olsa ilk tercihim şarap olurdu yada rakı yada cin oo liste bitmez.yeni yıla sızmış girmek ayrı bir güzelmiş:)

Ekimoza dedi ki...

Milenam oncelikle cok cok gecmis olsun minnosum cok sukur sende babaciginda iyilesmissiniz,ne guzel bir haber bu:)
Gelelim yilbasi gecenize.Bence en guzelini yapmissiniz valla,pandis benim kafadan ev kusu:)Zaten hakli valla senin gibi fistik disari cikarilir mi,yalniz kendisi seyretsin istemistir seni:)Yemekler de sahane gorunuyor valla,menun tam benim favorilerimden olusuyor,eline saglik lokumum.
Umarim 2013 yili tipki yilbasi agacin gibi isil isil gecer,sana ve tum sevdiklerine bol saglik,mutluluk,sevgi,huzur getirir.Kocaman kocaman opuyorum seni.Ayy bi de yorumu telefondan yaziyorum diyr kelimelerin kusuruna bakma artik:)

Mia Wallace dedi ki...

mutlu yıllar Milena'cım!

ne tatlısın. bu sene bol sağlık, huzur, mutluluk olsun.

masanız çok güzel görünüyor. mezelere de bayılırım :)

Adsız dedi ki...

Çok sevindim :) ne güzel haberler böyle..her şey çok daha güzel olacak bu sene Milenacığım..
sevgiler..

Profösör dedi ki...

Önce sağlık..sağlık..sağlık. Huzur ve mutluluklar diliyorum.

Milena dedi ki...

Ekimozam benim
teşekkür ederim tatlım.Seni de bekleriz yemeğe:)Sende sırılsıklam aşık olup çok sevdiğin bir adamla evlenirsin inşallah:)içimden bu dilek geldi bak..

Milena dedi ki...

Miam
hepimiz için mükemmel bir yıl olur inşallah.
meze kadar güzel bir şey var mı ya?bide yanında rakı olacak ahh eski günler:)

Milena dedi ki...

Arselicim
umarım çok çok güzel olur bizler için hepimiz için..teşekkürler

Milena dedi ki...

Hocam
inşallah..sağlık olsun da dediğiniz gibi gerisi boş hepimiz için..Sizin de yeni yılınızı kutluyorum.

Adsız dedi ki...

oleyyyyy sonunda senden beklediğim yazlar nasıl mutlu oldum anlatamammmmm :))))) sen iyi ol zaten yakınındakilerde mutlu olur seni gördükçe...sayende bana bile güç geliyo seni ayakta görmek beni her defasında uyandırıyo sen muhteşem bi kadınsın!!! :)))

Milena dedi ki...

Canım emelcim
çok şekersin sen ya:)senin de yorumların beni güçlendiriyor hep.iyi ki hep yanımdasın..

xmedy dedi ki...

Insan içini rahat tutmali, yasama sevincini ve arzusunu yitirmemeli. Positif yazin için tesekkürler, geçmis olsun bu arada...

Pembe Kereste dedi ki...

çook sevindimm geçmiş olsunnn milenaam.

sofra harika ellerinee sağlıkk

mutlu yıllarr

Milena dedi ki...

xmedy
çok teşekkürler.Haklısın çok zor şartlarda olsada gülümseyebilmek o an nefes aldığını bilerek şükretmek herşeyden önemli..

Milena dedi ki...

Pembe Kerestecim canım
teşekkür ederim.Valla soframız fena değildi cidden:)
öpüldün

ezgi dedi ki...

sevgili milena,
önceki postları da okudum canım, gelmiş geçmiş olsun! neyse ki atlatmışsınız..
inşallah bu yıl sağlıklı ve çok güzel bir yıl olur senin için!

Milena dedi ki...

Ezgicim
çok teşekkür ederim.Hepimiz için güzel bir yıl olur inşallah..