25 Ekim 2012 Perşembe

ÇANAKKALE 1915

Hiç Çanakkale'ye gittiniz mi?Gitmekten öte Dünyanın en büyük savaşlarından birinin geçtiği o toprakları,cepheleri,siperleri gördünüz mü?Görmediyseniz,gitmediyseniz,hissetmediyseniz bir Türk insanı olarak henüz tamamlanmamışsınızdır diyebilirim.Çünkü ben oraya gittiğim,atalarımın kanlarını döktüğü o toprakları gördüğüm,bizler için o gencecik yaşlarında feda ettikleri canlarını hissettiğim anda Türk olmak ne demek,bu vatan bizlere ne şartlarda bırakıldı her hücremde hissettim.O gezi boyunca ağladım sürekli ağladım..Derin bir hüzün,büyük bir gurur,minnet ve sorumluluk hisleri düğümlenip kaldı içimde..Hiç unutmadım unutamam..Hani tatile gidiyoruz eğlenmeye bakıyorum çevremde herkes Bodrumu Çeşmeyi,Fethiyeyi,Antalyayı görmüş durumda hatta Karadenizi oysa Çanakkale eğlenmekten çok daha önemli,çok daha özel,eşsiz hisleri yaşayabileceğiniz bir yer..Mutlaka gidin,görün sözlere sığdıramadığım çok şey var çünkü..

Çanakkale 1915 için de öyle..sözlere sığmayan bir film..bir kahramanlık,bir ağıt,bir mucizenin öyküsü..Savaşın içindeki önemli olayların bir özeti.Çok güzel bir sinema diliyle,çok güzel müziklerle anlatılmış herşey..Tavsiye edilir..

Bu arada bayramınız mübarek olsun cankuşlarım.Sağlıklı,mutlu bayramlar geçirmeniz dileğiyle..

14 yorum:

Bir İnce Ses dedi ki...

İyi bayramlar diliyoruz efem :)

Profösör dedi ki...

Biz de bayramınızı kutluyoruz. Huzurlu ve mutlu bir bayram diliyoruz..

Milena dedi ki...

Biscim
teşekkürler:)

Milena dedi ki...

Hocam
hepberaber nice bayramlara inşallah

Pembe Kereste dedi ki...

İyi bayramlar :)

Milena dedi ki...

Pembe Kerestecim
teşekkürler canım sana da iyi bayramlar

Unknown dedi ki...

Ben de filmi çok başarılı buldum dediğin gibi.
Biraz geç oldu ama geçmiş bayramın mübarek olsun madem senin de :)

Milena dedi ki...

Öz mavi
helede böyle bir 29 ekim kutlaması yapmak zorunda kaldıktan sonra ülkece böyle filmlere koşmalı destek olmalıyız bence..
olsun ne demişler geç olsun güç olmasın:)

DOREMİ dedi ki...

Çanakkale ve çevresini tamamen gezdim.görmediğim bir şehitlik bir de Kaz dağları içindeki pınar başları:)
Bu fimi de izlemek istiyorum geçikmeden:)

MERVE dedi ki...

üniv. arkadaşlarımla gitmiştim 2 yıl önce . tüyleri dikan dikan yapan bir atmosgferi vardı. mezarlar her ne kadar temsili olsalarda içeri girerken çok kötü olmuştum. yerlere basarken sanki birilerinin üstüne basıyormuşum gibi yürümeye kokmuştum :( Allah hepsine rahmet eylesin..

Milena dedi ki...

rosemarycim
çanakkale muhteşem bir yer biz tekrar gideceğiz birkaç güne bu kez bozcaadayı görüp çanakkale merkezde olucaz biraz ama şehitlik savaşın geçtiği yerler inanılmaz sanki hala yaşıyor orası öyle hissediliyor..
film hakkında olumsuz eleştiriler okudum ama insaf dedim yani tamam bazı hatalar olabilir ama sadece anlattığı hikayeler o mucizevi kazanım için bile izlenir film kaldıki şu zamanlarda..bence çok beğeneceksin rosemaryim

Milena dedi ki...

Merve
seni çok iyi anlıyorum aynı şeyleri hissettim birde söylediğin gibi mezarların yerlerini bilmemek yürüdüğün her yerde burada can vermiş insanlar var diye düşünmek çok acı..kaldıki benim ailemden insanlar var orada büyük amcalarımız var mezarlarını arayıp hiç bulamadığımız gencecik ölen canlarımız..ama sende farkındasın değilmi azınlıktayız orayı gidip gören anzak sayısı türk sayısından fazladır acı olanda bu..

tipsy dedi ki...

beybim, milosum
film icin hic ii yorumlar almamistim, ama madem sen oneriyorsun dvd sini alip izlicem sanirim vizyonda diil artik :)
operim..

Milena dedi ki...

Tipsyim canım benim
sadece anlatılanlar yeter tatlım bilsek de defalarca dinlesek de uyandırdığı hisler yeter..bende farkındayım ardarda anlatılan hikayeler var belki biraz abartı var nolmuş yav böyle bir zamanda bu kahramanları yere göğe koyamamamız lazım.Bu filmler tarihsel bir anı desteklememiz lazım dimi tipsoş:)özlemişim yav seni