10 Mart 2012 Cumartesi

Milena'ya bahar geldi..:)

Sonunda havalar ısındı.İlk cümlede tosladım lar ne ya??havalar ısındı,boyunlarım ağrıyor:)tamam vurun beni iğrençti:)uff geyiği bırakayım..ama yapasım da var yani:)çünkü sonunda iyi hissediyorum.Acayip sıkılmıştım artık,evde duvarlara bakmaktan güneşsizlikten,yağmur ve soğuktan..Artık Cemre' nin düşüşüne inandım bence kendileri biraz rötarlı düştü bu kez:)biliyorum yine yağmur yağacak soğuk olacak ama kış gibi uzun vadeli olmayacak belli oldu..İzmir de pırıl pırıl bir güneş,sıcacık bir hava vardı kaçgündür.



Kocam istanbula gitmişti ya malumunuz,bende evde kalmak istemedim yazlık-çiftliğe geldik.Bu kız neden habire çiftlik diyor diyenler vardır elbet çünkü yazlık arsası en büyük 1 dönüm olur, bizim tarım merakı yüzünden 10 dönüm:)öyle olunca bir sürü ağaç,çeşit çeşit çiçek,yazın sebzeler,meyveler ekme imkanı oluyor.Baya çalışıyoruz olum bildiğin böyle elleri topraklar içinde bir tipim ben tüm yaz:)zaten toprak insanıyız çiftçi aileden geliyoruz öyle de büyüdük..ben mesela buraya gelmeyeyim şehirde kalayım 1 haftadan fazla bunalıma girerim,apartman,şehir filan bayar beni..

Tavsiyem de bu yönde zaten insanın eli hatta ayağı toprağa değmeli bence..İzmirdeki ev için de birsürü çiçek alacağım balkonda yetiştireceğim..Acayip bir çiçek sevdası ve ilgisi var bende..Görünce aa hanımeline bak,bodur mine filan diyorum millet oha nerden biliyorsun bu kadar diyor halbuki ben öğrenip beğenip ekiyorum hepsini:)onlar büyüyüp güzelleştikçe keyfi inanılmaz oluyor.Birde hamak mevsimi gelsin hamakta,çiçek kokularıyla,köpişim yanıbaşımda başka ne isterim ki dimi?

Geldiğimden beri çalışıyoruz.Bahçeyi temizledik,çiçekleri budadık,yeni ekim işlemleri yaptık..Sonra köpişime baktım kene tasmasını yeniledim parazit ilacı verdim,bol bol besledim koca göbek yaptım oğluşumu.Bu arada az yazıyorum çünkü sınav yaklaşıyor Nisan başında..harıl harıl çalışıyorum valla.Son zamana bırakırsam böyle olur işte..Daha matemetiğe hiç çalışamadım fenalık geçiriyorum kitabı elime aldığım zaman.Psikolojik bir sorunum var bu dersle ilgili kapağa matematik yazmasalar belki 100 alırım ama çocukluktan gelme bir travma sanırsam beynim kilitleniyor resmen.Valla elim mahkum çalışıcam yaparsam olacak yapamazsam okulu bırakıcam napayım yaa uğraşamayacağım daha fazla..

Pandişim birkaç saat önce döndü,hasret giderdik sonra uyudu:)Tabi arıza çıkardın mı o İstanbuldayken dersen, ruh durumum daha iyi olduğu ve çok meşgul olduğum için fazla uğraşamadım ama yine de bir gece yeter ne hamburgeri gece gece otele dön hemen filan diye trip yaptım yani sana mı yalan söyleyeyim:)yavruuumm yazık hiç ses etmeden gitti aradı haber verdi filan.Çok uslu:)Bende öyleyim ama farkındaysan hep ya ev ya aile filan..böyle hayat seviyorum zaten.Gerekeni yaşamışım artık emekli insan ruhu var bende:)ehehe.Arada discoya gidicem oynayacağım bana ne yaa diye zırlasam da genelde öyleyim yani..


Aşkoşumu gördünüz mü size öpücük veriyor bak:)çok tatlıdır,pati verir,sever,kendini insan sanıyor zaten..Güzelliğe bak ya aşığım resmen köpişime:)


28 yorum:

Leah dedi ki...

Ben de inanılmaz seviyorum bahçeyi, çiçekleri. Has karanfillerimiz vardı yazlığın bahçesinde, kökleyip gitmiş ipneler. Olsun güllerimiz var, melisamız var, fulümüz var, arsız akşam sefalarımız var. Var oğlu var. Özledim bak şimdi. Memlekete de gidemiyorum, yazlığa da.
Bu yaz yurt dışına çıkmak istiyorum. Gerçi nereye gideceğimi de bilmiyorum ama gitmek istiyorum. Hayırlısı artık.
Tertemiz hava, toprak, yeşillik sana harika gelmiş burdan hissettim. İyisin maşşallah! :*

Milena dedi ki...

Leahım canım
of off sizin de çiçekleriniz muhteşemmiş bizde melisa yok mesela büyük kayıp bak şimdi düşündüm de ekeyim bari:)karanfilleri çalmışlar mı hırsızlar ya o hale kolay mı geliyor..!!!ünlemler bipli küfürdür hırsızlar için:)
çok çalışıyosun sen yazık ama ya..nasıl yetişiyosun bilmiyorum ki..yurtdışı süper fikir mutlak bu yaşlarda yap ilerde iyice zorlaşıyor..
iyiyim canım çok şükür iyiyim..hava ısındıkça benim iyilik derecem de yükselir yaz insanıyım yav:)
kendine iyi bak olur mu aman arada dinlenmeyi unutma..

Adsız dedi ki...

Dayımların yaylası var, ordada sürüyle meyve filan yetiştiriyorlar. Nasıl huzurlu bi' ortamdır o, evde internet olsa tüm yaz orda kalabilirim, sessiz sakin, huzurlu.

İmrendim :)

Mia Wallace dedi ki...

ne güzelmiş yahu bahçeyle ilgilenmek ohh okurken yanında olup da sana yardım etmek istedim valla :)

Bir İnce Ses dedi ki...

"... Tabi arıza çıkardın mı o İstanbuldayken dersen, ruh durumum daha iyi olduğu ve çok meşgul olduğum için fazla uğraşamadım..."

Sen çiftlikte çiçekle, böcekle köpekle uğraş tabi.. Artık İstanbul'da fıstıklar mı dersin piliçler mi dersin artık otel falan :p Yani yiyecek olaraktan şeyettim. Hani sen yanında yoksun ya abur cubur çok yer kilo alır falan :p

Milena dedi ki...

Cherry
öncelikle hoşgeldin..yayla da bir ayrı güzel olur hava ekstra temiz ve serin ohh süper valla..ama internet olmadan zor cidden doğal hayatı bile sevsek net olmadan fena:(biz babamla 2 bilgisayarla anca geçiniyoruz:)yoksa tepişiyoruz yani..

Milena dedi ki...

Miam
her zaman bekleriz valla:)yolun izmire düşerse uğramadan geçme..

Milena dedi ki...

Bis
sen provokotörsün olum fecisin valla.Neyseki bu sefer fazla gaza gelmedim:)
bak baak demek sen böyle olucan ilerde evlenince inşallah karınla da kanka oluruz da gösteririrm ben sana:)hehehe

Adsız dedi ki...

Hoşbulduk, geç fark etmişim seni pardoon :)

İnternet, şart valla.Şehrin dışında da olsa,insan bi' noktadan sonra sıkılır.

Ama o bahsettiğim yer de, ne net var, ne bilgisayar vın olması lazım, onla da kim uğraşıcak. En iyisi gitmeyim ben diyip evde kalıyorum :)

Beyza Mollaahmetoğlu dedi ki...

Oyh, bahçelerin rahatlatıcılığına bırakmışsın kendini. Şirinli şekerli köpekle birlikte.
Bir de sınav derken? Nisan'da benim bildiğim bir YGS var; ama o değildir herhaldee?

Milena dedi ki...

Cherry
geç olsun geç olmasın dimi:)haklısın valla hayata erişim olmalı..ama vınn filan da iyi aslında düşün yayla yemyeşil sen yzıyosun filan valla ilham bombası:)

Milena dedi ki...

Beyzacım
valla ortam çok süper hiç gidesim yok.Yarın gitmem gerekecek arıza çıkarıp duruyorum kocam beni burada bıraksa gitse filan:)ahaha hainim çok..
ahh bu salak kafama iş çıkardım ben 2.üniversitemi okuyorum açıköğretimden onun ara sınavı var 7 dersten gireceğim çalış çlış bitmiyo..ufff
seni anlıyorum yani:)gerçi seninki yrı bir heyecan da..amann sınav fena şey:)

deeptone dedi ki...

sırıta sırıta okudum.
:)

Milena dedi ki...

Deep
en güzel en sevdiğim okuyuş şekli:)

~♡ηυяѕαℓкιмι™ dedi ki...

Ne güzel bahçe işleri hep hoşuma gitmiştir. İstanbul'a düşmedi sanırım cemre ya da düşmeye çalıştıysa havada bir kuş kaptı gitti sanırım :) Buz gibi hala donuyoruzzz

Milena dedi ki...

Nurs
insanı en mutlu eden şeylerden biri toprak gerçekten..burada da biraz soğudu ama sizin oralar gibi değil:)bu yıl çok soğuk oldu istanbul dimi ya..

Profösör dedi ki...

Bahçeyi severim. çiçeklerden hanımelini çok severim. Kokusuna bayılırım. Ne mulu sana.. Yazın çiftliktesin, imrendim doğrusu. hayali bile güzel..

Milena dedi ki...

Hocam
gerçekten çok güzel bişey çiftlikte olmak şehir hayatı çekilir gibi gelmiyor oraya gidince..hanımeli harika gerçekten:)sizde hemşehrimizsiniz toprağımız sizide çağırıyordur belki buralara:)

kitana dedi ki...

ya milenacım ne kadar şanslısın öyle dönümler içinde herbişey yetiştirebiliyorsun, imrendim de imrendim. Ben de 4 küçük saksıda maydanozum dereotum çimlenecek de filizlenecek mi diye 40 takla atıyorum...peki o tatlı şeye ne demeli? Isırmaz dimi:)

Milena dedi ki...

Kitanacım
bende bunu büyük bir şans olarak görüyorum iyi ki de tarımla uğraşan bir ailedenim diyorum hep:)seni de bekleriz gel beraber ekelim:)çok şeker dimi köpüşüm valla bizim yanımızda olan her insana bi süre sonra alışıp kaynaşıyor öyle olduğu zamanda her türlü sevimliliği yapar pati verir sırnaşır:)dünya tatlısıdır o..

~♡ηυяѕαℓкιмι™ dedi ki...

Evet milena dehşet soğuktu bu sene istanbul zaten kansızım olanca kanım da dondu bu sene soğuğun sayesinde :) hala baharı mumla arıyoruz. Cemre düşerken yolunu şaşırdı sanırım nereye düştüyse artık :)

Kuulumsu Kadın dedi ki...

sana mim getirdim ben de! bahar gelirse mim de gelir tamam mı? :) uğra bana bi'ara şekerim, öperim!^^

deeptone dedi ki...

kuulumsu ile aynı mimde mimledik seni.

mileneda bahar.
:)

inanirsakolurbence dedi ki...

Bize bahar gelmedi halaa:( Yine kar var bıktım resmen!

Köpüşünü mıncıklamak istiyorum izninle:)

Milena dedi ki...

Deep
double mimli oldum yani:)teşekkürler..

Milena dedi ki...

İnanırsakım canım
oyy oyy hala kar mı var cidden ya..valla burada güneş ışıldıyor gel seni buraya transfer edelim:)

ayy bayılır benim köpüşüm mıncıklanmaya en sevdiği şey zaten istediğin zaman:)

Aysun Karaalioğlu dedi ki...

slm, önce adınızdan meraklanıp geldim, göcmenlik var mı diye, baktım cok keyifli bir diliniz ve blogunuz var:))

Milena dedi ki...

Hoşgeldin Aysun
blogumu beğendiğine çok sevindim böyle şeyler duymak insanı inanılmaz motive ediyor:)
teşekkürler..
Bu arada tamamen yörüğüm:)