28 Ocak 2012 Cumartesi

Babam Babam Babişkom benim..

Canım Pollyim beni mimlemiş.Konumuz babalar ve kızları..İster babanızla aranızda geçen bir anıyı anlatın, ister itiraf edin, isterseniz sadece ona ne kadar düşkün olduğunuzu yazın ve en az 4 kişiyi mimleyin.Zaten baba denilince bende dünya durur öyle özel öyle önemli benim babam.Hani soru bir baba nasıl olmalı ya benim cevabım"kesinlikle benimki gibi olmalı"

Anlatmakla biter mi nasıl anlatacağım babacığımı bilemiyorum.
Baştan başlayayım bari..Ben babam 23 yaşında bir üniversite öğrencisiyken doğmuşum.O gün hayat değişti diye anlatır.Onu emekleyerek kapıda karşılarmışım ve evde olduğum her gün bu geleneğim bozulmamıştır ;babamı kapıda karşılarım kocaman sarılırım ona..Bir de biliyor musunuz ben herkesin babasını benimki gibi sanırdım arkadaşlarım babalarını anlatana dek ne kadar şanlı olduğumu farketmedim.Sonra babam için hep şükrettim.O bir hediyeydi çünkü..Allahın bana hediyesi..

Babam müthiş demokratik ve özgürlükçü bir adamdır.Elbette sınırları vardır ama çok anlayışlıdır.Onunla herşeyi konuşabilirim.Mesela çok komik bir anım var.9 yaşındaydım.Çok meraklıydım ve babam herşeyi bilirdi.Cidden bilir yalnız şaka değil,çok okur ve bir bilim insanıdır biyolog zaten..bende tam ona göre bir soru sordum bak şimdi soruya"baba ya biz nasıl olduk ?çocuk nasıl doğuyor ?annenin karnına nerden geliyor"babam hiç geçiştirmedi yanına çağırdı eline bir kalem ve kağıt aldı iç organlarımızdan vücudumuzdan üremek için de organlarımız olduğundan bahsetti.Kabaca kadın üreme organı çizdi bir rahim şeklini, yumurtaları çizdi erkekten gelen sperm denen tohumundan döllenmeden bahsetti.Ben 9 yaşındaydım ve hiçbir soruya yer bırakmayacak şekilde üreme olayını çözmüştüm.Birkaç yıl sonra ortaokul fen bilgisi dersinde hoca sorduğunda tahtaya kalkıp o anlatmadan çizdim ve anlattım adamın gözleri fırladı:))

Düşünün artık nasıl bir babam var.Çoğu insana yok artık dedirtebilir bu durum.İlk adet günümden,aşık olduğumu sandığım ilk güne kadar hep babamla paylaşmayı seçtim..annemden önce babamla..bu benim tüm erkeklere,dünyaya,insanlara bakış açımı geliştirdi.Korkmamayı,kendime güvenmeyi öğretti..Kötü yanı yok muydu?vardı babam gibi bir erkek aradım hep ama yoktu ne yazık ki..Bende en benzettiğimi seçtim:)

Babam benim canım ya..annemden izin alamadığımda arayıp izin aldığım,ingiltereye gitmem konusunda annemle tartışıp beni destekleyen,kalp yarası aldığımda saatlerce saçımı okşayıp beni avutan ve ben hasta olduğumda arabasında haftalarca hastanenin önünde yatan ve bir ayda 10 kilo veren adam benim babam..Bu kadar kızına bağlı bir baba ve babasına resmen aşık bir kızın ayrılık zamanları ne zaman gelir bilir misiniz?kız evlendiğinde..o gün o evde gelinlikle oturuken babama baktım yüzü karmançormandı..

Ben artık onu akşamları kapıda karşılayamayacaktım,o beni görüp saçlarımı okşayamayacaktı,oturup belgesel izleyemeyecektik ve hayatında ilk kez beni başka bir adama emanet etmek zorunda kalacaktı..Ben elbette babamdan,evimden ayrıldığım için üzgündüm ama 3 apartman öteye taşındığım ve aşık olduğum adamla evleneceğim için çok mutluydum.annem anlattı babam ben çıktığım anda evden ağlamaya başlamış,çok ağlamış..evden çıkmaları bile gecikmiş bu yüzden..kızıma iyi bakar,mutlu eder dimi?demiş sadece..

Merak etmeyin babamı çok sık görüyorum:)sık sık ailemle kalıyorum.Zaten sağlık sorunlarımı babam kimselere bırakmaz bu şartla verdi beni:)Hala her an her şeyde yanımda..İyi ki var..Umarım çok çoook uzun ve güzel zamanlar yaşayacağız beraber..

4 kişiyi mimlemem gerekiyor kural gereği ama yapmayacağım..Nedense mimlediklerimin çoğu yapmadı bu güne kadar bende bu mimi seven yapmak isteyen herkese emanet ediyorum.Çok özel ve güzel bence..

 

24 yorum:

Mia Wallace dedi ki...

canım milenam.

harika bi yazı! bayıldım bayıldııım!

ahh babalar.. ben de babacıyım çok o yüzden babayla ilgili yazılan tüm yazılar hoşuma gider :)

Beyza Mollaahmetoğlu dedi ki...

Çok şekermiş ya baban " babam ben çıktığım anda evden ağlamaya başlamış,çok ağlamış " ayy. Hiç ayrılmayasınız inşşallaaaah.

Adsız dedi ki...

canım milenam ne kadar içten ne kadar sevgi dolu bi post olmuş bu böyle :)

babanla bağlarınızın hiç kopmaması dileğiyle..

Milena dedi ki...

Miam benim
babalar öyle özel ki kızlar için..seninle baban arasındaki bağa da ben bayılıyorum.İyi ki de böyle babalarımız var dimi ama..

Milena dedi ki...

Beyzacım
Dünya tatlısıdır benim babam:)çok duygusaldır ya..
çok teşekkürler canım iyi dileklerin için..

Milena dedi ki...

Pollyim benim
mimleyen sağolsun:)benimde en severek en yüreğimden koparak yazdığım mim oldu..
çok teşekkür ederim tatlım..Allah babalarımıza uzun sağlıklı ve kızlarıyla geçireceği çok güzel yıllar versin inşallah..

Yok dedi ki...

Dün gece okudum, duygulandım ağladım da birazcık, dilerim uzun uzun ömürlü olur babacığın:)

Bu arada ben nedense seni yalnız ve hüzünlü biri gibi tanımlamışım profil yazından ötürü evli olmana çok şaşırdım,umarım mutlu huzurlusundur:)

Milena dedi ki...

Canım benim
ben yazarken ağlamıştım sende hisetmişsin demek ki tüm o duyguları bak şimdi de çok duygulandım..inşallah ipekcim..
evet evliyim ve çok mutluyum aslında yalnız değilim elbette ama seninle yeni tanıştık hikayem biraz karmaşık..bazı durumlar vardır ki yalnız yaşamak savaşmak üzülmek yenmek zorundasındır..bilirsin işte ölüm ve hastalık gibi..bu blog çok hasta bir kadının çığlığı aslında..bazen çok korkan içe dönük bazen de hatta genelde çok neşeli bilmiyorum işte ne yansıtmak istersem..benim için çok özel bir psikoterapi seansı gibi:)
ve biliyomusun çok işe yaradı..artık kendimi yalnız hissetmiyorum..
sizler varsınız..

Adsız dedi ki...

milam gözlerim dolarak okudum,rabbim ikinizede saglıklı güzel ömürler nasip etsin canım sevgiyle kucaklıyorum, mutlu kal..

Yok dedi ki...

Çok iyi anlıyorum seni, illa mutsuz bir hayatın olması gerekmiyo yalnız hissediyoruz işte bazen kendi iç dünyamızda,ben de öyleyim,ve bazen çok iyi hissetmemize sebep oluyor bu bloglar bazen de daha da yalnız:)

Milena dedi ki...

Selinkacım
çok teşekkürler canım..Allah hepimizin sevdiklerini bizlere bağışlasın inşallah..

Milena dedi ki...

ipekböceğimcim:)
çok haklısın işte kimi zaman çok kalabalıkta bile yapayalnız olabiliyorsun.Anlaşıldığını hissetmek çok güzel ama bazen hiçbir şey kar etmiyor dediğin gibi:)

Adsız dedi ki...

baba konulu çok sevgili postunu böyle bi günde okuyunca hıçkıra hıçkıra ağlamam tabiki noraldi velev ki hala babama kızgınım kırgınım oysa benimkisi 20 yıllık bi kırgınlık öyle 2 günde geçmez ama 20 yıllık aşkımıda kesinlikle yenemez işte bu yüzden bu kadar ağlamamın sebebi..

Milena dedi ki...

Emelcim
gerçekten çok üzüldüm..ağlamana ve kalbinin bu kadar kırık olmasına..ama seninle baban arasındaki ilişkiyi ve ona olan düşkünlüğünü geceleri nefesini dinleyerek uyuduğunu biliyorum..insan en sevdiklerine daha çok kırılıyor kimi zaman ama aşk her zaman daha ağır basıyor..o sevgi kalbini hep ısıtıyor..

deeptone dedi ki...

baban da sen de şanslıymışsınız.
:)

Milena dedi ki...

deep
çok teşekkürler:)

Bir İnce Ses dedi ki...

herkes de bi aglamakli durum olusmus ama aklima daha onemli bi soru geldi.

Haydar Dümen senin baban değil, değil mi ? :p :))

Milena dedi ki...

hahahhah
Bis ya..Çok şükür değil:)ama benim babama evrenin oluşumunu da sorabiirsin o vakit stephan hawking bile olur:)

Profösör dedi ki...

Benim babam da bebek iken yugollavya'dan göç ederek türkiye'ye gelmişler. Sonrası malüm. Yoklkta bizi okutmuş. Çeketinde kırk yama vardı. yama yama üstünde. Rahmetli evlatlarına olan güveni sonsuzdu. Hiçbirimiz de onun yüzünü kara çıkartmadık.

Milena dedi ki...

Allah rahmet eylesin..öyle büyük bir çaba ve emek ki bazı babaların hakkı asla ödenmez sanırım..her baba özel ama bazıları çok çok özel oluyor.Sizin öyle bir babanız olduğu belli oluyor,siz de çok iyi bir babasınız çünkü..
Allah babalarımıza sağlık sıhhat versin..

inanirsakolurbence dedi ki...

Ne güzel yazmışsın , ne mutlu size:)

Milena dedi ki...

Canım çok teşekkürler:)

Burcu dedi ki...

valla çok güzel yazmışsın milenacım dilerim bu fedakar ve harika babayla birlikte çok güzel günleriniz olur, öpüyorum..

Milena dedi ki...

Burcucum
çok teşekkürler canım..
ben de çok öptüümm