13 Kasım 2011 Pazar

Ankara doktor ve bitmez sorular..


Sonunda beklediğim zaman geldi.Uzun süredir yapmayı düşündüğüm ama her seferinde korkarak vazgeçtiğim o yolculuğa çıkma vaktim geldi.
Ankara'ya gidiyorum...
Elbette korktuğum
vazgeçtiğim şehrin kendisi değil.O yolculuğun getirecekleri ve vermem gereken karar beni asıl düşündüren..

Bunu anlamanızı beklemek çok zor..ben de 4 yıl önce biri gelip karar vermenin zorluğundan bahsetseydi ne saçma kimse kimseyi zorlamıyor  kararları insanlar kendileri verir derdim,düşün ve ver işte.Oysa durum böyle değil bana sorular sorular ve düşünmek zorunda olduklarım yaşamam yada ölmem konusunda oluyor çoğu zaman.Benim kadar hastaysanız(sakın lütfen olmayın:)bu sorularla yaşamaya alışmak zorundasınız.Mesela"damar açıcı bir ilaç var, şu aşamada tüm doktorlar kurulda bu ilacı yapmaya karar verdik.Yalnız beyin kanaması yada iç kanama geçirebilirsiniz.Kabul ederseniz şurayı imzalayın" kabul etmedim ve doğru kabloyu kestim ki hala yaşıyorum:)örnekler çoğaltılabilir karnınızdan sıvı alabilir miyiz?,kan verebilir miyiz?ameliyata hemen alabilir miyiz?tomografi çekip damarlarda pıhtılaşma varmı görebilir miyiz?ilaca başlayabilir miyiz?öyle çok ki bu sorular..ilginç olan ne biliyor musunuz bunların çoğunu hayır diye cevaplayıp kuzu kuzu onlara teslim olmamam.Tipik bir hasta olmadım hiç ben yaptırmam, bana dokunmayın ateşimi düşürün yeter çıkacağım burdan derim ve acilden öylece kaçar giderim.Hatta her seferinde kağıt imzalarım sorumluluk bende ölürsem bu doktorlar söyledi suçlamayın garibanları diye..Kısaca ben son yıllarda sadece yaşamak için uğraştım..

Tek isteğim ne biliyor musunuz hayattan.Sizler gibi normal bir insan olarak yaşayabilmek.Ben bu kararları vermek istemiyorum,artık canımı yakmalarını istemiyorum,yaşamla ölümün arasındaki o çizgide gidip gelmek istemiyorum.Sizler gibi verdiğim en önemli kararlar iş mi değiştirsem,evden mi taşınsam,çocuğumu nasıl büyütsem,seyahate nereye gitsem,ne alsam filan gibi sorulara verdiğim yanıtlar olsun istiyorum.Yaşıyorum ama normal olamıyorum çünkü bu sağlıklı insanların dünyası,herşeyi yapmak için önce sağlıklı olmak zorundasınız.Ben işimi kaybettim,maddi gücümü kaybettim,fiziki gücümü kaybettim,anne olabilme ihtimalimi bile kaybettim..Kısaca ben hayallerimi kaybettim..

İlk kez hastalığımı bana neler olduğunu bu kadar iyi anlayabilecek bir doktorla karşılaşacağım.İzmirde hastalığımı anlamak ve doktorlara anlatabilmek için çok büyük bir savaş verdik ve onlara güvenim yerle bir oldu.Öyleki bana önerdikleri herşeyi reddeder haldeyim..Önümdeki fırsat çok büyük tüm sorunlarımı olmasa da büyük bir kısmını en önemlilerini tedavi edebilecek biri var karşımda.Eskisi gibi yorulmadan hareket etmemi,yılda bir kaç kez kan almak zorunda kalmamı engelleyebilecek bir tedavi yöntemi..Elbette yine bir karar bu beni tamamen iyileştirebilir ama acayip yan etkileriyle beni daha hasta edebilir hatta öldürebilir..

Hiç gücüm yok..yeni bir karar vermek istemiyorum.
Çok yorgunum,bırakmak,salmak,çıkmak istiyorum bu oyundan..ne olursa olsun böyle de bir şekilde sürdürüyorum hayatımı gücüm yettiğince eğlenebiliyorum bile..bir mucize olsa bu sene kanım hiç düşmese o ilacı almadan kendiliğinden güçlensem..

Gidiyorum dostlarım,ne olacağını bilmiyorum..Beni ikna etse de hemen yaptırmayacağım tedaviyi yazı bekleyeceğim..ya ikna edemezse?...

Tek isteğim dua edin..sizinle daha güçlüyüm hissediyorum..bana hep çok destek oldunuz..hasta olduktan sonra hiçbir dostu kalmayan çok yalnız bu kıza yalnızlığını unutturdunuz.Sizinle birlikte mutlu oldum,acım azaldı,sizinle kopmuş olduğum dış dünyanın kapıları açıldı..
umarım iyi haberlerle dönerim..

sizi seviyorum cankuşlar..
 

7 yorum:

ezgi dedi ki...

sevgili Milena,
durumunu bilmiyordum... çok üzgünüm... inan bana, seninleyim. senin için dua edicem. umarım her şey yolunda gider ve iyi olur.

Pembe Kereste dedi ki...

Ahh canım geçmiş olsun dua edicem

Milena dedi ki...

Ezgicim çok teşekkür ederim..Yarın sabah yola çıkacağım,inşallah iyi olacak herşey..

pembişim çok sağol canım.Dualarınızın benim için önemi çok büyük.

Bir İnce Ses dedi ki...

Biz hep seninleyiz sevgi kelebeği.. İyi haberlerini bekliyoruz :)

Milena dedi ki...

canım biscim çok teşekkürler.iyi kide varsınız..

Leah dedi ki...

Pandişle tatlış maceralar sizi bekliyor, iyisin, çok daha iyi olacaksın inşallah ablacım. Seni seviyorum.

Milena dedi ki...

Canım benim
İyi olacağım artık daha güçlüyüm inan bak pandiş var ailem var ama fazlası artık siz varsınız.Sırtım yere gelmez benim:)
benim canım,şeker kardeşim yerin çok özel biliyosun dimi?
bende seni seviyorum