17 Temmuz 2014 Perşembe

I'm Back:)

(2) Tumblr
Imm benn şeyy..Ne desem bilemiyorrum blog utanç içindeyim şu an sana yazmaya hakkım yokmuş hissi var.Hani çok yakın dostunu aylarca aramazsın da arayınca utançtan yerin dibine girersin aynen öyle.Şu oldu , bu oldu ama bahaneleri hiç sevmem işin özeti canım yazmak istemedi gerçekten o modda hissetmedim kendimi ve zorlarsam tamamen anlamı yitirmiş olurdum zaten.

Neyse şöyle bir yılbaşı sonrası özeti yapmak lazım.Öyle çok şey oldu ki tabi ki haber özeti gibi hızlı hızlı sıralayacağım mecburen.İlk flaş ocak sonunda kociş işten ayrılmak zorunda kaldı. Adamı taaa nerelere atamak istediler, olmadı tabi o gitse ben gidemem. Orada bana bakacak doktor bulamazdım zaten.Olayın üstünden 6 ay geçti hala iş arama durumundayız.Bir şekilde idare ediyoruz maddi durumu. Tazminat almıştı,işsizlik maaşı var,zaten evde kalmıyoruz filan.Bakalım bişeyler çıkacak inşallah.

Bu arada da babam bir kaza geçirdi; hepimiz yazlıktayken merdivenden düştü ve dizini kırdı ama öyle böyle değil çok kötü kırdı dizi paramparça olmuş doktorların söylediğine göre.10 gün hastanede yattı ameliyat oldu .Bu sırada babamın bütün işleri bize kaldı pandiş ve ben idare ettik herşeyi.Çok yorucu ve üzücü bir dönemdi.Babamın tüm ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık,annem hastanede refakatçiydi. Apar topar acile yatınca bavul hazırlamak,hastanede ihtiyaç duyabilecekleri en ufak ayrıntıya kadar dikkat etmek,babamın işlerine koşmak her şey bize kaldı.Babamın üzülmemesi ve o dönemi atlatması çok önemliydi.Çok şükür ameliyatı harika geçti sonrasındaki iyileşme sürecinde de çok dikkatliydik.

Alçı çıktıktan sonra fizik tedavi dönemi başladı Neredeyse 2 ay devam etti.Asıl olay fizik tedavide zaten çünkü öyle bir ameliyattan sonra diz işlevsiz kalıyor hatta bacakta..Bacağı incelmişti kasları tutmuyordu,dizi hiç kıvrılmıyordu.Çok şükür şu an koltuk değneksiz yürüyebiliyor,dizi tamamen açılmasada kıvrılabiliyor,şişlik neredeyse tamamen gitti,araba kullanabiliyor ve artık işlerini kendi yaptırabiliyor.Tam 4 ay sürdü bu hale gelmesi..Çok korktuk,üzüldük ama şükür artık mutluyuz.

Bu arada ben çok iyiyim.Allahın bana verdiği bir güçle ve kortizon denen hapın büyüleyici etkileriyle hayatımı neredeyse normal insanlar gibi sürdürebiliyorum.Tabi bu arada kemik erimesi ve baya bir kilo almam gibi yan etkileri olmuş olabilir amaaann çok da tınnn:)Yine de durum kötüleşirse diye iyi bir hastanenin karaciğer nakil komitesi pazartesi benim durumumu tartışmaya karar verdi ama doğrusunu isterseniz yapalım şu nakli bile deseler peki oldu sıkıldım bu karaciğerden iyiydi ama yenileme zamanı deyip ameliyat olacak değilim.Sonuçta diğer insanlar gibi kötüleşmeyi, başka bir şansım kalmamasını, artık tamam demelerini beklemeyi düşünüyorum.Bana fikrimi değiştirecek çok çarpıcı bir savla gelmezlerse tabi..

Yaz nasıl geçiyor dostlar?ben seviyorum bu mevsimi biliyorsunuz.Çiçekler,bahçedeki sebzelerim,deniz,karpuz,börülce bu mevsimle ilgili herşeye bayılıyorum.Her zamanki gibi hareketli geçiyor yaz.Yarın annemle,babamı götürüp kumlara gömeceğim.Birinin dizini birinin boynunu tedavi etmek lazım:)Onlar kumdayken bende suda koca kortizon göbişimle uğraşabilirim belki.Her göbek eriyorda kortizon göbişi erimiyor a dostlar:)

Bu arada bol bol okudum keşişler,budizm,tarih en sevdiğim şeyler işte..Bol bol izledim.Youtube,Sinema ve diziler.Dr.House un 8 sezonunu da bitirdim.Düşündüm dedim ki hiç hastane,doktor görmüyorum biraz izleyeyim bari:)Valla normal insanların hoşlandığı dizileri beğenemiyorum bir türlü  baktım baktım bana bu olur dedim çok da sevdim.Hatta hasta oldum Dr.house a acayip güzeldi bitince üzüldüm o derece.Dizi tavsiyesi olan var mı?

Valla epey uzun yazdım beklediğimden.İnşallah bu bu bir başlangıç olur da artık daha sık yazarım.Umarım.Beni hep merek eden soran Candost Deep'e sonra BİS'e ve Emelciğime çok teşekkür ederim.

Hepinizi çok sevdiğimi söylemiştim dimi?