17 Mayıs 2012 Perşembe

Silmeden..

Aslında yazmaya vaktim yok biliyorsunuz..Ders çalışmalıyım çünkü olmam gerekenden çok gerideyim ama yapamıyorum istediğim gibi çalışamıyorum.Yazmalıyım..içimi açmam,çığlık atmam gereken zamanlardan biri.Aslında bu blogu çığlıklarımı atabilmek içimi açabilmek için açmıştım,yazmak söylemekten hep daha kolay gelmiştir bana..ama öyle bir durum oldu ki burada öyle çok sevdiğim insanlar varki sanki onları üzüyormuşum ben kötüyüm deyince canları yanıyormuş gibi gelmeye başladı..Bu kez yine içime atmaya başladım bazen.Yapmamalıyım ama..düşündüm siz dostlarımsınız iyi günde de kötü günde de benim için buradasınız..

Beyaz Sayfanın mimini yapıyorum şu an "silmeden"..Silmeyeceğim..imla hatasıda yapsam,ağlasam da bağırsam da silmeyeceğim..
Ben bu hayatı seviyorum,yaşamayı,dünyayı,insanları,çiçekleri,hayvanları herşeyi,herşeyi seviyorum..bazen sevmeseydim bu kadar bağlı olmasaydım allah gitmeme izin verirdi belki diyorum..Çünkü bazen ben gerçekten gitmek istiyorum..Sonra bu düşünceden de korkuyorum olmaz diyorum gitmek istersem giderim oysa daha yapmam gerekenler var çok gencim ben..sonra acılar geliyor vücudumda 3 adet ölümcül kronik hastalıkla yaşamak zorundayım..Hepsi ayrı ayrı zor hastalıklar ve 4 yıldır canımı acıtıyorlar bazen biri baskın oluyor,bazen diğeri bazen hepsi birden yükleniyor..vücudum koca bir savaş alanı tek kaybeden ben..

Geceleri uyuyamıyorum her yattığımda "Allahım nolur yarın da bişey olmasın acil servise gitmek zorunda kalmayayım..beni delik deşik yapıp aletlere sokmasınlar başımda korkulu gözlerle bana bakmasınlar nolur" diyorum..Aylardır hiç acil servise gitmedim,hiç korkutucu derecede hasta olmadım ve bu beni rahatsız ediyor..Ne garip değil mi?bu kez de sürekli bekliyorum her gün ne zaman daha çok hasta olacağım endişesini taşıyorum.

Belki o ürkütücü durumu yaşamıyorum ama hergün hastalıklarımın etkileriyle yaşıyorum şanslıysam bazen çok güçlü hissediyorum yazları o da nadiren..benim için şiddetli baş ağrıları,sebepsiz üşüme,aşırı halsizlik,deliye çeviren eklem ve kas ağrıları,mide ağrıları günlük hayatın parçası..Bunlar aşırı şiddetle gelmediği sürece hissetmiyorum bile..Sadece kortizon mucizevi ilacı yüksek dozda aldığım zaman kendimi inanılmaz enerjik,acısız,normal insanlar gibi sizler gibi hissediyorum.Ne kadar şanslı olduğunuzu bilseniz sadece güne acısız başladığınız için,uzun uzun yorulmadan yürüyebildiğiniz için,istediğinizi rahatça yiyip içebildiğiniz için bile her an şükretmelisiniz ve çok mutlu olmalısınız bence..

Son haftalarda doktorum beni harika görüp kanım yükseldiği için kortizon seviyesini şiddetle düşürdü bu benim için gökyüzünde uçarken yerde sürünmek zorunda kalmak gibi birşey..Her gün yorgun ve ağrılarla uynamaya başladım yine.O kadar sıkıcı bir insanım ki ailemi bile sıkıyorum artık(kocama söylemiyorum pek)..Bir günde bir şeyim yok de kızım diyorlar bana bazen ve bu daha da içimi acıtıyor sanki ben böyle olmasını istermişim gibi..Eskiden beni evde bile göremezlerdi o kadar enerjik o kadar mutlu bir tiptim ki sürekli bir hareket vardı hayatımda..Asla yorulmazdım ki hep bu kadar olmasa da kansızdım ama zerre kadar etkilemezdi beni..

çok sıkıcı bir yazı oldu..sonuna kadar okuyabildiyseniz bravo ama ben rahatladım yazınca..Bu arada aylardır kaçtığım bir endeskopim var aslında rutin ve normal bir şey benim için ama onu bile istemiyorum bana dokunsunlar istemiyorum o derece yılmışım geçen sene..Kendimi toplamalıyım.Bana verilen hayat bu..hayatta kalmam ve buna direnmem gerek üstelik ben aldığım her nefese şükreden biriyim..Bazen isyan ediyor işte insan.Bugün kötü uyandım çünkü..üşüme bir yandanda aşırı yorgunluk,baş ağrısı eklem ağrılarıyla uyandım geçecek daha iyi olacağım..Belki başka bir ilaca başlatacaklar beni o daha iyi gelir..

merak etmeyin her zaman ki gibi iyi olacağım..

21 yorum:

Adsız dedi ki...

Kendimden utanarak, yutkunarak, yazının içinde harflerinin kelimelerinin arasında oradan oraya koşarak okudum..Biliyorsun bir ameliyat yaşadım yeni..Kimisine göre basit ama sonuçta deşiliyorsun işte..Ne hissettiğini öyle iyi anlıyorum ki ama ucundan..Evet silmeden en doğal halinle yazmışsın..Senden ricam lütfen hep içinden ne geliyorsa yazarmısın..Silmeden..Herşey çok güzel olacak bunu sakın unutma canım..Kötü ve talihsiz günler geride kalacak
sevgilerimle..

Mia Wallace dedi ki...

sıkıcı olur mu milenam.

ne güzel içinden geldiği gibi yazmışsın çok sevdim çok!

biliyorum iyi olucaksın ve biz senin için hep dua ediyoruz. kimseyi sıkmıyorsun ailen hep yanına böyle düşünme böyle gel yaz hep silmeden yaz rahatla :)

seni çok seven Mia!

Milena dedi ki...

Beyaz Sayfacım
bana bu şansı ve fikri verdiğin için teşekkürler..Ameliyatın her türlüsü çok acı veriyor seni çok iyi anlıyorum.Gelmiş geçmiş olsun hep sağlıklı ol ..hep beraber inşallah:)

Milena dedi ki...

Miam
canım ben de seni çok seviyorum biliyorsun dimi?sen başından beri hep benimlesin çok sevdiğim dostlarımdan birisin ve biliyor musun en kötü zamanlarımda bile beni gülümsetebiliyorsun.
İyi ki benimlesin..

Adsız dedi ki...

milena,

cok ama cok gecmis olsun
sana bol bol kuvvet diliyorum :)

kaldiki bircok hastaligina ragmen o hastaliklarin seni kontrol etmesine izin vermiyorsun sanki ;
buraya gelip seni her okudugumda onu hissediyorum :)
hep yazmalisin
cok sik gelemesemde seni her okudugumda bana kuvvetin buralara kadra geliyor ..

sevgi ve umut ile kal ve hep bizede yansisisn :)..

Burcu dedi ki...

canım benim inan bu yazıyı okurken bile senden öyle pozitif enerji alıyorumki kendimde bile göremiyorum bu enerjiyi..tabiiki anlatacaksın, paylaşacaksın bundan güzel birşey var mı bak ne çok sevenin olmuş bile..üstelik senin için ne güzel şeyler yazıyorlar:) sen böyle güçlü olduğun sürece atlatamayacağın hiçbir sıkıntı yok inan..
sen çoook çok iyi ol..
seni seviyoruz:)
hatta bak zeynoşuma ekrandan sana okkalı bir öpücük yollattım bile..uğur getirsin inşallah:))

Milena dedi ki...

Sevgili Mon Clementier
çok teşekkür ederim.Hastalıklarım her an beni esir almaya çalışsalarda haklısın sıkı bir savaşçıyım galiba:)ama biliyor musun sen böyle söyleyince kendimi daha güçlü hissettim.
sende sık sık gel olur mu?

Milena dedi ki...

Burcum canım
çok tatlısın sen çook..sen çok yakınımdasın sanki hergün birlikte oturuyoruz kahve içiyoruz dertleşiyoruz Zeynep önümüzde koşuyor bazen öyle hissediyorum cidden:)bana hep güç veriyorsun..teşekkürler canım.
Zeynomun o güzel yanaklarından öperim hissettim ben o öpücüğü:)daha güzel uğur olur mu hiç?

Unknown dedi ki...

miloshumm
canimmmm benim ben seni hic tanimiyorum biliyosun, ama yazilarini hep cok seviyorum, evet bu yeni is cok yogun eskisi kadar hergun sayfani kontrol edemesemde ilk boslukta yaptigim sey senin bloguna girmek...

sana simdi bisi soylicem canim...
su book library kismina evrenden torpilim var ve aykut'un aynali kitabinida eklermisin lutfen canim..

ayrica senden bana bi mail atmani rica edicem..

mail adresim blogumda var canim.. burda uzun uzadiya konusmak yerine ordan konusmak daha ii olur belki ne dersin..

cok opuyorum ...

Milena dedi ki...

Bitanecik Tipsyim
aa olur mu birlikte bahçene çiçek ektik ya işte geçen gün??hatta sen o güzel evinde bana sofra hazırladın filan nasıl unuttun?:)
hemen kitapları araştırdım kesinlikle okumam gerekiyor ilk işim alıp okumak ve libraryime eklemek olucak:)
mail atıyorum ve çook öpüyorum

Milena dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
chfashiontrend dedi ki...

TATLIM ÇOK SEVEREK OKUDUM ...SEVGİLER

Milena dedi ki...

teşekkürler chfashiontrend:)

Mystery dedi ki...

Hiç de sıkıcı değildi, blog dediğin böyle bi şey zaten :) Sen işin püf noktasını biliyosun zaten; aldığın nefese bile şükür. Bak çok uzun zamandır iyiymişsin ve kendini her an bi şey olacakmış gibi hissedip üzme bence. Ailenin söylemine biraz kızdım ve de üzüldüm açıkçası ama sen hiçbi şey duyma bence. Kocan bile olsa söz konusu olan kişi salla yolla yeri geldiğinde çünkü bu sadece senin hayatın. Sana akıl veriyomuş gibi olmak istemem ama düşüncelerimi söylemek istedim sadece. Seni seviyorum bi de ben :) kanım ısınıyo böyle :*

Milena dedi ki...

Canım Mysteryim sende acayip şekersin yav bende çok seviyom seni bizim yörelerin aksanıyla hemde:)haklısın hiçbişey takmamam lazım aslında genelde öyleyim ama bazen fena içerliyorum duruma.Bu durumlar zormuş insanı bazen ailesi bile anlamıyormuş..haklısın sallamam lazım:)

deeptone dedi ki...

yeni mimin bile var ki bende.
:)

Milena dedi ki...

Deep
Çok teşekkürler dostum:)

DOREMİ dedi ki...

Kendini sevmen çok hoşuma gidiyor Milena cım.Ama Kontrollerini atlama sakın..:)
Tüm bunlar geçip gidecek..:))

deeptone dedi ki...

sen hep silmeden yaz olur mu.
derslerde kolaylıklar.
sağlığına da nolur çok dikkat et.
bi de bol bol yazlığa git işte.
:)

Milena dedi ki...

Rosemarycim
teşekkür ederim çook.Kontrollerimi aksatmamam lazım cidden..aslında huyum değil ama şu endeskopi olayı sıkıyo biraz:) sınav bitsin söz bak ilk işim olacak..

Milena dedi ki...

Deep
anlaştık silmeden yazarım ama artık neler okursunuz bilemem:)Yazlık sağlığıma en iyi gelen şey bak aynı doktorum gibi konuştun oda orada kal diyor:)ama şu sınav yok mu beni oturduğum yere bağlıyor.bir bitsin size hep deniz güneş hikayeleri anlatıcam:)